Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΕΣΩΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΠΝΙΓΜΟ –

 ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ – ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΡΓΑΡΑ‼! (ΦΩΤΟ)


LIMENIKOS4

Ένας αθλητής της Πάτρας και αρχικελευστής ταυτόχρονα του Λιμενικού Σώματος έδειξε την
ανθρωπιά του και τον ηρωισμό του τις προάλλες σώζοντας από βέβαιο πνιγμό έναν μετανάστη. Ο αρχικελευστής είναι ο Θανάσης Μπερτσιάς, αθλητής των Ελπίδων Πάτρας, ομάδα που αγωνίζεται στο χάντμπολ.
mpertsias
limenikos2
Ο Μπερτσιάς βρισκόταν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας μαζί με συναδέλφους του, όταν είδε έναν αλλοδαπό να πέφτει στο νερό, έχοντας αρχικά μπλεχθεί στο συρματόπλεγμα της περίφραξης του λιμανιού. Ο μετανάστης που είχε προσπαθήσει να μπει στην είσοδο του λιμανιού, ήταν φανερό ότι δεν ήξερε να κολυμπά. Ωστόσο, ο λιμενικός αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, βούτηξε στο νερό για να σώσει, ίσως από βέβαιο πνιγμό, έναν συνάνθρωπο που βρισκόταν σε δύσκολη θέση.
Οι Ελπίδες Πάτρας συγχαίρουν τον Θανάση Μπερτσιά με την παρακάτω ανακοίνωση: “Το Δ.Σ της ομάδας μας αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να συγχαρεί δημόσια τον αθλητή της ομάδας και Αρχικελευστή του Λ.Σώματος στο επάγγελμα Μπερτσιά Αθανάσιο, για την αξιέπαινη πράξη του και την καθοριστική συμμετοχή του στην διάσωση ενός συνανθρώπου μας.

Συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο λαθρομετανάστης αλλοδαπός στην προσπαθειά του να εισέλθει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ..μπλέχτηκε στο συρματόπλεγμα της περίφραξης με αποτέλεσμα (και χωρίς να γνωρίζει κολύμπι) να κοντέψει να πνιγεί.

Η τυχαία παρουσία του εκεί (ήταν με άδεια) με άλλους συναδέλφους του ήταν σωτήρια για τον αλλοδαπό , διότι ο ανωτέρω αθλητής μας και Λιμενικός αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, βούτηξε στο νερό για να σώσει, ίσως από βέβαιο πνιγμό έναν άνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος.

Τέτοιες ανθρώπινες πράξεις, πολύ δύσκολες και σπάνιες στον καιρό μας πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται”.
 ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html