Αρχείο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.jpg
Ο  Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, (κατά κόσμο Xρήστος Μεντζελόπουλος), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία και έλαβε την άδεια ασκήσεως


δικηγορίας.
Το 1980 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ. Το 1983 ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τού ανέθεσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου του δικαστικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 1985 έως και τον Δεκέμβριο του 2000 ανέλαβε Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτή σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τον Δεκέμβριο του 2000 εξελέγει Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, και βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και την Ιερά Σύνοδο.
Έως τον Απρίλιο του 2002 υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ως Υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα προσελήφθη Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2005 όταν και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέα κατόπιν προτάσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου.
Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.
Όπως βλέπετε στο βιογραφικό του Μητροπολίτη Πειραιώς δεν αναφέρεται πουθενά αν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως όφειλε όπως όλοι οι Έλληνες??Και εδώ δεν χωράει η δικαιολογία ότι μπήκε μικρός στην καλογερική διότι από δικηγόρος έγινε καλόγερος!!Δεν όφειλε όπως όλοι οι Έλληνες να εκπληρώσει πρώτα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις??
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!
Δεν τούχω εμπιστοσύνη του Πειραιώς Σεραφείμ: Έστειλε στον τάφο τον (ανώτατο δικαστικό) πατέρα του με τις επιλογές του και δεν πήγε ούτε στην κηδεία του! Πώς μπορεί ένας τέτοιος επίσκοπος να αγαπήσει τον πλησίον του, όταν δεν έχει αγαπήσει τον βιολογικό του πατέρα; Επίσης, ο σεβασμιώτατος Σεραφείμ Μεντζελόπουλος στα 17 του (1973) ήταν παρών στο "Ηρωϊκό Πολυτεχνείο" (το αναφέρει και στο βιογραφικό του) και διαδήλωνε με τους αναρχοκομμουνιστές, προκαλώντας εγκεφαλικό στον πατέρα του, που ήταν τότε στο ΣτΕ !!! ΣΕΡΑΦΙΝΟ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!!