Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Telegraph:Η κυβέρνηση του Ιράκ θα επιτρέπει στους άντρες να νυμφεύονται κορίτσια 9 ετών!


Θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως αναμένεται 
να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης του Ιράκ να νομιμοποιήσει τους γάμους παιδιών που είναι μικρότερα από 9 χρόνων!

Σε ανταποκρισή της η βρετανική Telegraph
 γράφει πως η Βουλή του Ιράκ είναι έτοιμη να υπερψηφίσει την πρόταση του κυβερνητικού σχηματισμού που εκμηδενίζει τα δικαιώματα των γυναικών.
Η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αποτελεί μία προσπάθεια του κυβερνητικού σχηματισμού να εξασφαλίσει την στήριξη των Σίτών μουσουλμάνων στις επερχόμενες εκλογές της 30ης Απριλίου.
Ο απάνθρωπος αυτός νόμος καθιστά νόμιμους τους γάμους ενηλίκων, χωρίς γονική συναίνεση, αλλά και ανηλίκων κοριτσιών από 15 ετών και πάνω με την σύμφωνη γνώμη ενός κηδεμόνα.
Ο Ayad Allawi, πρώην Πρωθυπουργός του Ιράκ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εφαρμογή του νέου νόμου θα οδηγήσει σε εκμετάλλευση των γυναικών: «Επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται από τα εννέα τους χρόνια, ίσως και νεότερα», σημείωσε.
Αξιοσημείωτο είναι πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει ορίσει κατώτατο επιτρεπτό όριο ηλικίας γάμου για τις γυναίκες και ήδη έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από ακτιβιστές και διεθνείς οργανισμούς που μιλούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η γνωστή ακτιβίστρια, Hanaa Edwar, που διαμαρτύρεται για την εφαρμογή της απάνθρωπης νομοθεσίας λέγοντας: «Θα μετατρέψει τις γυναίκες σε εργαλεία για σεξουαλική απόλαυση. Διαγράφει όλα τα δικαιώματά τους».

 
Κυριακή Τσιάπου, GreekPress.gr

http://www.greekpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html