Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ενα Θανάσιμο πλάσμα της Θάλασσας μόλις λίγων εκατοστών -Ο Γαλάζιος Άγγελος-βίντεο





Αυτό το παράξενο πλάσμα της θάλασσας είναι ο Γλαύκος Atlanticus επίσης γνωστό, ως ο μπλε άγγελος , μπλε δράκος η ο μπλε θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, είναι ένα θαλάσσιο μαλάκιο γαστερόποδο . Αυτό
το μικροσκοπικό είδος ζώου είναι  αρπακτικό .Θα βρείτε αυτό το πολύχρωμο μέλος της οικογένειας των θαλασσίων γυμνοσάλιαγκων σε εύκρατα και τροπικά νερά . 
 Περιοχές περιλαμβανομένων, την Ανατολή και τη Νότια ακτή της Νότιας Αφρικής ,σε ευρωπαϊκά ύδατα , στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας και της Μοζαμβίκης . Το μπλε άγγελος δεν έχει αντίδοτο στο τσίμπημα του στον άνθρωπο!!! Το δηλητήριο βρίσκετε  μέσα στα δάχτυλα του.
Η πλάτη του έχει γκριζωπό  χρώμα και είναι  στραμμένη προς τα κάτω . Ο γαλάζιος άγγελος είναι ένα ερμαφρόδιτο, επιτρέποντας και στους δύο γυμνοσάλιαγκες να παράγουν χορδές αυγό μετά το ζευγάρωμα που καθορίζουν λεωφ ή τους σκελετούς των θυμάτων τους .Υπάρχουν   πολλά περισσότερα να μάθουμε  για αυτό το ενδιαφέρον πλάσμα.


Epic Wildlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html