Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ιδού η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων


Κυκλοφόρησαν δύο δημοσκοπήσεις και η μία ήταν πιο ψεύτικη από την άλλη. Με τις δημοτικές εκλογές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις 15 ημέρες οι δημοσκόποι δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ. Ένα ρεσιτάλ ψευτιάς για τη δημιουργία κλίματος, σε μία προσπάθεια να επιβιβάσουν το «καράβι» που έδωσε τα περισσότερα τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει που θα ρίξουν την ψήφο τους.
Τόσες ημέρες το φωνάζουμε!!! Οι δημοσκοπήσεις είναι «κάλπικες». Μέσα σε ένα 24ωρο κυκλοφόρησαν δύο δημοσκοπήσεις η μία πιο ψεύτικη από την άλλη.

Η πρώτη της Public Issue για την Εφημ. των Συντακτών καταγράφει εντεινόμενη πολιτική πόλωση και ισοδυναμία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανίζει μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία με μόλις 0.5 τοις εκατό το ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 18.5% η ΝΔ ακολουθεί με 18, τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 5.5% η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 4,5%,το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 38%.

Λίγες ώρα αργότερα έκανε την εμφάνιση της μία δεύτερη δημοσκόπηση, αύτη της Κάπα Research την οποία θα δημοσιεύσει το «Βήμα».

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, εμφανίζεται πλέον στο 1,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 21,7%, το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, τοΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

Ενδεικτικό της ρευστότητας είναι ότι στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,9% και η ΝΔ 41,8%.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα δύο μεγάλα κόμματά και τις διαφορές που φαντάζουν απειροελάχιστές, αν και θεωρούνται ικανές για να διαμορφώσουν κλίμα, και ας δούμε τι μας «πλασάρουν» δημοσκόποι που νομίζουν ότι τρώμε «κουτόχορτο».

Στη δημοσκόπηση της Public Issue η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπέρνα το 38% ενώ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research είναι μόλις 12.9%
Την ίδια ώρα στην μεν πρώτη το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 5.5% ενώ στη δεύτερη βρίσκεται τέσσερις ολόκληρες μονάδες ψηλότερα. Αντίστοιχες είναι οι διαφορές και της Χρυσής Αυγής με την πρώτη να δίνει ποσοστά 3,5% και τη δεύτερη 7,6%.

Οι παραπάνω διαφορές δεν είναι οι μοναδικές αλλά είναι οι πλέον εξόφθαλμες για να μπορέσει να καταλάβει κανείς ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες και μόνο στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα… είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html