Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βροχή μετεωριτών το βράδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό


Βροχή μετεωριτών το βράδυ της Παρασκευής: Οι Βοωτίδες θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό
Τις πρώτες πρωινές ώρες πριν από την αυγή της Παρασκευής 27 Ιουνίου, ο νυχτερινός ουρανός θα γεμίσει από την ετήσια βροχή των μετεωριτών Βοωτίδες.
Ενώ στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί ξεσπάσματα από 50 έως 100 μετέωρα ανά ώρα, όπως συνέβη το
2004, φέτος αναμένεται μία μέτρια χρονιά με περίπου 10-20 μετέωρα ανά ώρα στις ώρες αιχμής.
Όπως και με τις περισσότερες άλλες βροχές μετεωριτών, οι Βοωτίδες πιστεύεται ότι προκαλούνται από υπολείμματα κόκκων σε μέγεθος άμμου από περαστικό κομήτη. Στην προκειμένη περίπτωση ο κομήτης είναι ο Pons-Winnecke, που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 6,4 χρόνια.
Τα μετέωρα θα είναι ορατά χαμηλά στα βορειοδυτικά του ουρανού μέσα από τον αστερισμό του Βοώτη, εξ ου και το όνομά τους. Σε γενικές γραμμές, οι Βοωτίδες είναι γνωστές ότι είναι φωτεινοί και σχετικά αργοί μετεωρίτες με ταχύτητες περίπου 64.000 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή λιγότερο από το ένα τρίτο της ταχύτητας των περισσότερων άλλων ετήσιων μετεωριτών.
iefimerida.gr
Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά πιάνεται ή απ’ όπου βρεί, τέλος πάντων.  Κι εμείς που πνιγόμαστε στα χρέη, στα προαπαιτούμενα, που δεν έχουμε γιατρό (όχι, η Νότια Ρόδος δεν έχει γιατρό), που μας περιπαίζουν οι κυβερνήτες μας, που κλείνουν την Βουλή για να περάσουν συμαντικότατα για την ζωή μας νομοσχέδια… εμείς ψάχνουμε απο κάπου ν’ αρπαχτούμε, να ξεχάσουμε, να χαμογελάσει το χείλι μας.
Να λοιπόν η Εθνική Ελλάδας του ποδοσφαίρου.  Παλληκάρια, δεν μπορεί να πεί κανείς, έφαγε η μύγα σίδερο.  Και μας αρπάζουν τα παλληκάρια και μας βγάζουν απο την μιζέρια, την ψυχολογική βέβαια.  Κι εμείς που άλλο δεν θέλαμε.  Είδα ανθρώπους άσχετους με το ποδόσφαιρο να πανηγυρίζουν.  Άνθρωπους που δεν ξέρουν αν μια ομάδα έχει οχτώ ή εικοσιδύο παίχτες.  Άνθρωπους που μέχρι χθες αποκαλούσαν το ποδόσφαιρο “αλητόσφαιρο”.
Ή Μαμά Ελλάς να αγάλλεται λοιπόν, αρπαγμένη απο τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας.  Άντε λοιπόν, να βγούμε για λίγο απο την λάσπη, γιατί απο την άλλη βδομάδα το κεφάλι στον φούρνο και την ουρά στα σκέλη πάλι.  Και Μουντιάλ δεν έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
pavlidiscartoons.com/blog
- See more at: http://www.verena.gr/content/%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7#sthash.Cuccpmhx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html