Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

"Μέτωπο" κατά Κωσταράκου για την δημιουργία Α/ΓΕΕΘΑ "ηγεμόνα"! Ποιοι λένε όχι

“Στοπ” στα σχέδια του ΓΕΕΘΑ για την δημιουργία του “υπεραρχηγού”. Τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου που το ΓΕΕΘΑ επεξεργάστηκε και αφορούν στις “υπερ-αρμοδιότητες” του Αρχηγού έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις . Και όχι μόνο στους υπόλοιπους Αρχηγούς. Υπάρχουν και υπουργικές ενστάσεις ,αντιρρήσεις και διαφωνίες.

Οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ ,Μανωλάς και Αποστολάκης φέρονται κάθετα αντίθετοι στα όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και σύμφωνα με τα οποία ακόμη και τα διοικητικά των Γενικών Επιτελείων περνούν στις αρμοδιότητες του Α/ΓΕΕΘΑ,μετατρέποντας τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων σε “διακοσμητικούς”!

Από το ΓΕΑ το θέμα αντιμετωπίζεται με πιο “χαλαρό” τρόπο,λόγω όμως των καλών σχέσεων που διατηρούν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην ΠΑ δεν υπάρχει δυσαρέσκεια.

Εννοείται ότι το επιτελείο της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά που αγνοήθηκε από το ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου είναι ιδιαιτερα καχύποπτο με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert αντίθετος στην δημιουργία ενός…υπερ-αρχηγού είναι ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο ΥΦΕΘΑ μελέτησε το σχέδιο νόμου και όπως λένε οι πληροφορίες δεν πίστευε αυτά που διάβαζε για τις αρμοδιότητες που δίδονται στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Το ερώτημα είναι από ποιον είχε το “πράσινο φως” ο κ.Κωσταράκος για να συμπεριλάβει τέτοιου είδους ρυθμίσεις που θα μετατρέψουν τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ …σε αυτοκράτορα. Είναι σύμφωνος ο κ. Αβραμόπουλος; Το σχέδιο νόμου είχε δοθει προς επεξεργασία στους πολλούς και καλούς νομικούς που υπάρχουν στο ΥΠΕΘΑ και στο στενό πυρήνα του υπουργικού επιτελείου; Κάποιοι απ ΄ αυτούς μάλιστα έχουν εξαιρετικά καλή σχέση και συνεργασία με τον κ.Κωσταράκο και τον έχουν στηρίξει σ΄ όλες τις δύσκολες στιγμές. Είναι σύμφωνοι, έχουν δώσει το πράσινο φως για να μετατραπούν οι Α/ΓΕΕΘΑ από δω και πέρα σε “ηγεμόνες”;

Αυτό δεν λέγεται …διακλαδικότητα ασφαλώς. Η διακλαδικότητα απαιτεί να υπάρχουν Γενικά Επιτελεία κι όχι μόνο ΕΝΑ επιτελείο. Και είναι επίσης βέβαιο ότι όσο τέλειος και ...υπεράνθρωπος κι αν είναι ο όποιος Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να προσεγγίσει...το Θεό.

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html