Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανθρωποκτονία απεφάνθη το δικαστήριο


Ανθρωποκτονία απεφάνθη το δικαστήριο
Τέσσερις άνδρες ένοχοι για τον θάνατο του ομογενή Χριστόφορου Χατζή από την Αδελαΐδα
Ο 19χρονος ομογενής Χριστόφορος Χατζής που δολοφονήθηκε από τέσσερις συνομηλίκους του
24 Sep 2014
Για τέσσερις μέρες, οι ένορκοι της Κακουργιοδικείου της Νότιας Αυστραλίας συνεδρίαζαν ώστε να
αποφασίσουν αν ο 19χρονος ομογενής Χριστόφορος Χατζής δολοφονήθηκε από τέσσερις συνομηλίκους του οι οποίοι και κατηγορούνταν για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Το δικαστήριο, τελικά, απεφάνθη ότι ο 23χρονος David Zefi που μαχαίρωσε επαλειμμένα τον Χριστόφορο ενώ οι Rrok Jakaj, 20 ετών, Dario Stakaj, 21 ετών και ένας ακόμα 19χρονος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε λόγω της ηλικίας του, τον κρατούσαν αιχμάλωτο, δεν είναι ένοχοι για την δολοφονία του αλλά για ανθρωποκτονία.
Κατά την απολογία του, ο Zefi, παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε τον Χριστόφορο, αλλά είπε ότι δεν γνώριζε πόσες φορές και ότι, στην ουσία, επρόκειτο για αυτοάμυνα καθώς ο ομογενής ήταν αυτός που πρώτος τράβηξε μαχαίρι και τον απείλησε. Όπως είπε, δεν κατάλαβε ότι σκότωσε τον Χατζή και την τραγική κατάληξη του 19χρονου ομογενή την πληροφορήθηκε την επόμενη μέρα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2012 στην περιοχή Light Square, στο κέντρο της Αδελαΐδας.
Οι τέσσερις δράστες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου θα παραμείνουν υπό κατ' οίκον κράτηση για τις επόμενες 15 μέρες δηλαδή έως ότου ανακοινωθεί η ποινή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html