Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ένας κιόλας! Καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ο Παπουράς και τοποθετήθηκε η Ατσίδη της παράταξης Χατζηευθυμίου-Βίντεο

DSC01063
ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου η οποία αποφάσισε να καθαιρεθεί από την θέση του αντιπροέδρου ο κ. Αλέκος Παπουράς, πρώην μέλος της παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» του Στράτου
Καρίκη. Στη θέση του κ. Παπουρά ορίσθηκε η κ. Ατσίδη από την παράταξη του Χατζή Χατζηευθυμίου.
Όπως είναι γνωστό τον κ. Παπουρά απέπεμψε από την παράταξη δημόσια κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καρίκης. Ο κ. Παπουράς ανεξαρτητοποιήθηκε μετά από αυτό και συνεπώς δεν μπορούσε να συμμετέχει ως αντιπρόεδρος στην οικονομική επιτροπή, η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση την κ. Ατσίδη ως πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλο της μειοψηφίας κάνοντας χρήση εγκυκλίου η οποία προέβλεπε αυτή την ενέργεια.
Στην συγκεκριμένη απόφαση αντιδρά σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη Καρίκη που υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής πρέπει να προέρχεται από τη μείζονα μειοψηφία. Ο κ. Καρίκης πρόκειται να ζητήσει να του δοθεί η απόφαση για να εξετάσει σε ποιο σκεπτικό στηρίχθηκε ώστε να την προσβάλει στη συνέχεια.
Βέβαια τα μέλη της οικονομικής επιτροπής υποστηρίζουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν προσήλθε κανένα μέλος της παράταξης Καρίκη και συνεπώς εξήχθη το συμπέρασμα ότι η μείζονα μειοψηφία δεν είχε ενδιαφέρον να εκπροσωπείται στην οικονομική επιτροπή.
Αυτό όμως φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο κ. Καρίκης είχε στείλει επιστολή ήδη από εχθές στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η οποία κοινοποιήθηκε και στο δήμαρχο και με την οποία ενημέρωνε επίσημα για τη διαγραφή του κ. Παπουρά και ζητούσε την εκλογή αντιπροέδρου στην οικονομική επιτροπή από την παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ. Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Καρίκης με ανακοίνωσή του μετά από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταδίκαζε τις τακτικές της πλειοψηφίας, η οποία απέκλεισε από όλα τα όργανα του δήμου και τα νομικά πρόσωπα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, τοποοθετώντας σε κάποια από αυτά τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο, κ. Αλέκο Παπουρά.
Η επιστολή Καρίκη:
«Προς  τον Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου
Κοινοποίηση  :  κ. Δήμαρχο Ρόδου
Ρόδος  29-9-2014
κ. Πρόεδρε
Σε  συνέχεια της δήλωσής μου  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  26-9-2014  σας  γνωρίζω  την ομόφωνη απόφαση των δημοτικών  συμβούλων που απαρτίζουν την παράταξή μας και συγκεκριμένα  των κ.κ. Στέργου Στάγκα , Αντιπροέδρου  του Δ.Σ. ,  Στέφανου Δράκου , Δράκου Μιχαήλ , Μαρίας Καραγιάννη , Τοκούζη Παναγιώτη, Ευγένιου Κασσανή και εμένα για την διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Αλέξανδρου Παπουρά  από την παράταξή μας ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ  .   Κατόπιν  αυτού παρακαλώ  για τις νόμιμες  ενεργειές σας , μεταξύ των  οποίων  και η εκλογή  αντιπροέδρου  της οικονομικής  επιτροπής του Δήμου μας από τα μέλη  της παράταξής μας.
Με εκτίμηση
Ευστράτιος Καρίκης
Επικεφαλής  Μείζονος  Μειοψηφίας
Δημοτικού Συμβουλίου και παράταξης
ΡΟΔΙΩΝ  ΟΡΑΜΑ».
drasisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html