Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Καταρρίπτεται – Έρευνα: Το μούσι ξεπερνάει σε βρομιά τη λεκάνη της τουαλέτας

mousiΕπειδή τα γένια είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, κάθε σχετική είδηση μ αυτά ιντριγκάρει και πουλάει. Τη συγκεκριμένη “είδηση” αναδημοσίευσαν αρκετά μεγάλα sites (όπως μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ ή ξένα όπως αυτόή αυτό).Όμως έχει πραγματικά κάποια βάση; και καταρχήν, υπάρχει; κι αν ναι,
τι είδους μελέτη είναι αυτή;
Τι υποστηρίζει το δημοσίευμα;
Όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ορισμένες γενειάδες μπορεί να είναι πιο βρώμικες κι από μια τουαλέτα. Ναι, ναι καλά ακούσατε! 
Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την έρευνα αυτή εμπνεύστηκαν οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν από γενειοφόρους περαστικούς να πάρουν με μπατονέτα δείγματα από τις γενειάδες τους. Τα δείγματα αυτά ανέλυσε στη συνέχεια ο μικροβιολόγος δρ Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics. 
Όσο για τα αποτελέσματα της ανάλυσης; Αυτά άφησαν άπαντες άφωνους με τον δρ Γκολόμπικ να παραδέχεται«Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», εξηγώντας πως η έκπληξή του οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια των εντέρων – «το είδος που κανονικά βρίσκουμε στα κόπρανα»,όπως είπε. 
Ο δρ Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας. Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός,,Περισσότερα στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html