Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«Στο και Πέντε ρήξη να ‘ουμ…»

«Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα» [Αρκάς]*

arkas26.6.15
Πέντε και κάτι πλέον οι μήνες πέρασαν και πάνε. Η κάθε, διαπραγματευτική ή μη, επαφή της κυβέρνησης με τους εταίρους μας σε οποιοδήποτε επίπεδο –τους θεωρώ εταίρους μας και μάλιστα καλούς, ίσως τους μοναδικούς,  βλέπε. τα εκατοντάδες δις. επιδοτήσεων από το 1981– είτε σε τεχνικό, είτε σε επίπεδο υπουργών αλλά και σε επίπεδο
κορυφής (πρωθυπουργικό), συνοδευόταν και συνεχίζει να συνοδεύεται από τρικλοποδιές προς την ίδια την κυβέρνηση αλλά και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς συγκεκριμένους αρχηγούς κρατών (ή και προς όλους συλλήβδηνάμα λάχει να ‘ουμ). Πάει ο Τσίπρας για συζήτηση συμφωνίας/χρέους –ταυτόχρονα με τη Ζωή (μία είναι) που καταθέτει το ιδιωτικό της φετίχ/πόρισμα προς τον ΠτΔ ότι πρόκειται για χρέος παράνομο και δεν χρειάζεται να το πληρώσουμε, δηλαδή το ίδιο, το ένα και το αυτό για το οποίο ο πρωθυπουργός συζητά/διαπραγματεύεται, με ανοιχτή προφανώς πάντα την παλάμη αφού είμαστε φαλιρισμένοι , με τους εταίρους.Διαπραγματεύεται ο Τσίπρας την τάδε ημερομηνία για να βρεθεί λύση με το ασφαλιστικό; Την ίδια ακριβώς ώρα βγαίνει ο Στρατούλης με εκείνο το φοβερά αφηνιασμένο βλέμμα και σέρνει (πάντα)ορθά-κοφτά τα εξαμάξεις στους «θρασύτατους δανειστές» και στις απαιτήσεις τους από τις οποίες «δεν υποχωρούμε» -την ίδια πάνω-κάτω κασέτα την επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, ήδη μετρήσαμε καμιά 200αριά φορές και συνεχίζει ακάθεκτος. Έχει ο Τσίπρας κατ΄ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ; Έρχεται η σειρά των Λαπαβίτσα-Λεουτσάκου να βάλουν τον δίσκο των 78 στροφών σε γραμμόφωνο His Master’s Voice του προ-προηγούμενου αιώνα, το οποίο κατά σύμπτωση κολλάει με πολλά κακόφωνα σκρατς-σκράτς στο «δραχμή-δραχμή-δραχμή-δραχμή-δραχμήηηηη» και τρελαίνεσαι. Πάει ο Βαρουφάκης να δώσει διάλεξη, εννοώ διαπραγμάτευση, για νιοστή φορά και οι συνομιλητές άθελά τους, εντελώς αθώα χασμουριούνται -κι έχεις την αντίδραση του «τρώω μόνο τονοσαλάτα σε απεργίες πείνας» Μιχελογιαννάκη να καταγγέλλει βγάζοντας αφρούς: «Απαράδεκτο να του κάνουν ‘μπόουλινγκ’ (bulling ιν ίγκλις) του Βαρουφάκη. Κλείνεται ο Τσίπρας, με περήφανα ανοιχτή την παλάμη για ρευστό, σε ένα δωμάτιο με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ μπας και μας φέξεικαι την ίδια ακριβώς ώρα ο Μητρόπουλος (τέως πασοκαρίων) να καταγγέλλει, σε πέντε κανάλια ταυτοχρόνως (αυτό είναι άλυτο μυστήριο κε Χολμς) και να μιλά περί επαίσχυντου «καρτέλ δανειστών» και ότι «δεν περνά» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο κ. Τσίπρας βάζει επιδέξιες τρικλοποδιές στον ίδιο του τον εαυτό του, δηλαδή σε εμάς, στους πολίτες αυτής της χώρας, αφού τονίζει προς την κοινοβουλευτική του ομάδα και ιδιαίτερα προς τους εταίρους ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι απειλή, είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν (απροσμέτρητο Μεγαλείο) στην Ευρώπη», η κυβέρνησή του –και ο ίδιος πήγε δυο φορές- έχει σπάσει κάθε ρεκόρ επισκέψεων για χώρα της Ε.Ε, στην «Ρουσίαν εν τ’ασούλτς τρανόν κράτος σ’όλεν τον κόσμον» του μέγα αυτοκράτορα Πούτιν.
(Προς διευκόλυνση των αναγνωστών: Τα προαναφερόμενα να πολλαπλασιαστούν επί 150, όσες περίπου μέρες αντιστοιχούν σε ένα 5μηνο…)
Δεν συνεχίζω διότι όπως είπε και σήμερις ακόμα, ο σ. Στρατούλης: «Μόνη ρεαλιστική αντίδραση η απόρριψη της πρότασης των δανειστών» (αυτός κι αν πατάει γερά στον αέρα -φτού να μην τον ματιάσει η προσωπική μου καφετζού)
Θα επανέλθουμε αναπόφευκτα οσονούπω για το παράλληλο κυβερνητικό σύμπαν ονόματι σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση που χρήζει μελέτης των ειδικών.
______________
[*] Κάποια από τα σκίτσα που δημιούργησε ο περίφημος Αρκάς και ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από όσους θεώρησαν ότι… πολεμάει την κυβέρνηση.
Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Εχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».
Οι αντιδράσεις και οι απειλές φαίνεται πως ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του στο Facebook διέκοψε εδώ και λίγες ώρες -και μέχρι νεωτέρας- κάθε ανάρτηση. Γράφει χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής». Σε άλλη ανάρτηση ο διαχειριστής έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα. Τα επίμαχα σκίτσα και σχόλια έχουν σβηστεί, όμως ήδη στα social media είχαν φουντώσει οι αντιδράσεις για την επίθεση που δέχθηκε η σελίδα του σκιτσογράφου.
Προς τιμή του, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για «χρηματισμό»,κάνουν λάθος.Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους η προστάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html