Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: Εξοπλισμοί, Εκκλησία, προστασία υψηλών συντάξεων, άμισθη εργασία

[Πρώτη φορά Αριστερά]

Τσάρλς Μπουκόφσκι: «Το στυλ είναι η απάντηση σε όλα»
Τσάρλς Μπουκόφσκι: «Το στυλ είναι η απάντηση σε όλα»
Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Μεταφέρω εδώ τέσσερις ειδήσεις, οι δυο είναι χτεσινές, οι δυο λίγο παλιότερες αλλά διαχρονικής ισχύος, χωρίς κανένα δικό μου σχόλιο:

«ΤΡΟΪΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θέλουν να κόψουν τη μισθοδοσία των Κληρικών (13.7.2013). Τους μισθούς των περίπου 9.500 κληρικών της Ελλάδας έχει βάλει «στο μάτι» η τρόϊκα που φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει για τα καλά το κεφάλαιο των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους…».
(17.4.2015). «Τόμσεν: Δεν θέσαμε ζήτημα οριζόντιων περικοπών
–«Παράθυρο» για μειώσεις σε υψηλές συντάξεις».
(23.06.2015). «Τι πρότεινε η κυβέρνηση για τις αμυντικές δαπάνες στους δανειστές
– Τι περικοπές προβλέπονται Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους “θεσμούς” για την συμφωνία, προβλέπει μηδενικές περικοπές στην Εθνική Άμυνα για το 2015 και 200 εκατομμύρια μειώσεις το 2016. Από την άλλη πλευρά οι δανειστές ,λένε οι πληροφορίες επιμένουν για περικοπές που φθάνουν τα 400 με 450 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα χρηματα δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά για να κοπούν! Η ελληνική πρόταση είναι μια “ευχάριστη έκπληξη” μέσα σ΄ όσα αρνητικά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που σε πρόταση προς τους δανειστές υπάρχει ο αριθμός μηδέν στα κονδύλια για την Άμυνα. …».
(23.6.2015). «Συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο onalert.gr: …. τσαμπουκάς στους δασκάλους!
Απειλές στους δασκάλους γιατί υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα: ‘Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε’. Ένα διαφορετικό πολιτικό προφίλ προέβαλε ο λαϊκιστής ηγέτης των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εμμένοντας όμως στις πολεμοκάπηλες και αντεργατικές επιλογές του. Πράος και απολογητικός απέναντι στο δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο …..Στην συνέντευξη του κυριαρχούσε και πάλι η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως προτύπου και σωτήρα της κοινωνίας!……
ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ………
Εξαγριώθηκαν οι δάσκαλοι λέει με την ιδέα την οποία είχαμε, εάν υπάρχουν στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και έχουν τελειώσει δάσκαλοι ή καθηγητές, ένας χημικός για παράδειγμα ο οποίος υπηρετεί στον Αη Στράτη και υπάρχει έλλειψη χημικού στον Αη Στράτη, να μην μπορεί να κάνει δύο (2) ώρες από τη θητεία του στο σχολείο του Αη Στράτη και παράλληλα τι θα του δώσουμε, θα του δώσουμε μόρια, τα οποία θα τα κάνει με τη θητεία του παράλληλα με την επαγγελματική του ζωή. Υπάρχουν ταμπού, θα τα σπάσουμε». Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν δια στόματος Πάνου Καμμένου δεν αποτελούν λαϊκίστικη ρητορεία του ιδιόμορφου εθνικιστικού κυβερνητικού συγκατοίκου, λόγια του αέρα και υπερβολές του προέδρου των ΑΝΕΛ. Αλλά επιβεβαιώνει την πολιτική μας εκτίμηση ότι συνολικά η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πατά στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους ….».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html