Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Νεότερα για το μπουμπούκι της κυρίας προέδρου {Ι.Κ.Ρ} !!!Αρχηγός συμμορίας ο Ρέστης με «δεξί χέρι» τον Πάλλη!

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν ακόμη μία φορά ο

μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του Αναστάσιος Πάλλης μετά τις διώξεις-φωτιά που τους άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με άγριες και μαφιόζικες επιθέσεις!
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα-σοκ από την πολύμηνη έρευνα που διενήργησαν τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί, με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, φέρεται ότι προέκυψε πως ο μεγαλοεφοπλιστής, ο «σκοτεινός» συνεργάτης του, καθώς και άλλα πρόσωπα είχαν στήσει οργανωμένο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε εξαιρετικά βίαιες και σκληρές μεθόδους προκειμένου να πιέζει κάθε φορά τα θύματά του, ώστε να... τακτοποιούν αμέσως οικονομικές εκκρεμότητες. Μεταξύ άλλων, η εγκληματική οργάνωση -με αρχηγό της συμμορίας τον Β. Ρέστη και δεξί χέρι του τον Αν. Πάλλη- διέπραττε εκβιασμούς, ληστείες, εκρήξεις, άγριους ξυλοδαρμούς, ακόμη και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στον εφοπλιστή και τον επιχειρηματία, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές Αρχές, αποδίδεται ρόλος εγκεφάλου στην εγκληματική οργάνωση. Στην ομάδα κρούσης όμως, η οποία αναλάμβανε να φέρει εις πέρας τις εντολές τους διά της βίας, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα-καταπέλτη, εμπλέκονται πρώην αστυνομικοί και αλλοδαποί μπράβοι, κυρίως αλβανικής καταγωγής.
«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Βίκτωρας Ρέστης και Αναστάσιος Πάλλης και η οποία δρούσε συστηματικά, με υποδομή, με συστήματα παρακολούθησης και με ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό τη βλάβη των παρακολουθούμενων προσώπων, καθώς γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της συμμορίας φέρεται ότι είχε οικονομικά κίνητρα και στόχο την άμεση «επίλυση» τυχόν οικονομικών διαφορών προς όφελος των μελών της, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός ήταν συχνά ακραίες.

Τριάντα σελίδες

Οπως περιγράφεται συγκεκριμένα στις τριάντα σελίδες του συγκλονιστικού πορίσματος, η ομάδα κρούσης φέρεται ότι απειλούσε και τρομοκρατούσε τα υποψήφια θύματα, ενώ δεν δίσταζε να ασκήσει και σωματική βία σε βάρος τους εφαρμόζοντας ανατριχιαστικές μεθόδους! Στα μέλη της άλλωστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί χρεώνουν αρκετές περιπτώσεις πρόκλησης σωματικής βλάβης, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με «βαλιτσάκι-κοριό», αντίστοιχο εκείνου που χρησιμοποιεί για τιςτηλεφωνικές παρακολουθήσεις η ΕΥΠ! Μέσω αυτού, Ρέστης και Πάλλης φαίνεται ότι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όχι μόνο τα τηλεφωνήματα των θυμάτων τους προκειμένου να τους ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση, αλλά και τα κατώτερα σε ιεραρχία μέλη της ομάδας τους, ώστε να ελέγχουν αν εκτελούνται σωστά οι εντολές τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσώπων που φέρεται ότι έπεσαν θύματα εκβίασης ή και ξυλοδαρμού από τα μέλη του κυκλώματος είναι γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής ελίτ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι ένας επιχειρηματίας που σχετίζεται με τον κλάδο του κοσμήματος αλλά και μέλος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που διατηρεί και εμπορικά πλοία. Στα «νύχια» της σκληρής συμμορίας φέρεται ότι έπεσε και ένας γνωστός δικηγόρος, ο οποίος μάλιστα χτυπήθηκε σοβαρά από μπράβους της εγκληματικής οργάνωσης. Ορισμένα από τα θύματα ωστόσο απευθύνθηκαν τελικά στις Αρχές. Η εξονυχιστική εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων είναι η διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, η απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις, η ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η επικίνδυνη σωματική βλάβη, η σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης, η παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, έκρηξη, η υπόθαλψη εγκληματία, η παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, η αθέμιτη παρακολούθηση, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στους Βίκτωρα Ρέστη και Αναστάσιο Πάλλη επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ η σοβαρή υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια ανακριτή, ο οποίος τη μελετά και αναμένεται να αρχίσει να καλεί ενώπιόν του όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ

Η κοσμική ζωή και τα σκάνδαλα

Εφοπλιστής από... κούνια και bon viveur, ο Βίκτωρας Ρέστης βρέθηκε στα 36 χρόνια του να διαχειρίζεται τη μεγάλη οικογενειακή περιουσία. Ελικόπτερα, υπερπολυτελή σκάφη, ακριβά αυτοκίνητα και lifestyle εμφανίσεις αποτελούν καθημερινότητά του.
Ομως δεν διστάζει να αποφασίσει και επέκταση του ομίλου του σε τομείς που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι για εκείνον. Από τον χώρο της ναυτιλίας λοιπόν ο Βίκτωρας Ρέστης κάνει άλμα στα media και στον τουρισμό, ενώ από το 2008 και μετά το όνομά του φιγουράρει παντού. Είναι η περίοδος που ο ίδιος θα αρχίσει να απασχολεί και τη Δικαιοσύνη. Ο εφοπλιστής με την πλούσια κοινωνική ζωή θα εμπλακεί σε σκάνδαλα που συντάραξαν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, μεταξύ των οποίων τα επισφαλή δάνεια της FΒ Bank, το «Καρούζος-Gate», τα «αμαρτωλά» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και μια υπόθεση αγοραπωλησίας εκτάσεων στην περιοχή του Κορωπίου.
Το δάνειο ύψους 5.800.000 ευρώ, το οποίο φέρεται ότι δόθηκε χωρίς πραγματικές εγγυήσεις από την τράπεζα FBB (συμφερόντων του), ήταν εκείνο που κατέστησε τον Βίκτωρα Ρέστη κατηγορούμενο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ' επάγγελμα, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (ν.1608/50), οδηγώντας τον τελικά στη φυλακή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δάνειο αυτό δόθηκε σε υπεράκτια εταιρία με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μόνο με μία υποσχετική επιστολή για προσημείωση ακινήτου που θα γινόταν σε εύλογο χρόνο. Ο εφοπλιστής, που απέδωσε τις ευθύνες για το επίμαχο δάνειο στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη, παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος επί τέσσερις μήνες και τον Δεκέμβριο του 2013 αποφυλακίστηκε με διάταξη της ανακρίτριας Κυριακής Κατσιβέλη.
Η δικαστική λειτουργός έκρινε συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος προέβη εμπράκτως σε ενέργειες που αποσκοπούν στην άρση των συνεπειών των αξιόποινων πράξεων που του αποδίδονται. Και αυτό διότι από την ημέρα που κατέστη κατηγορούμενος έως τότε ο εφοπλιστής είχε καταβάλει τα ποσά των 22.625.333 ευρώ και 1.179.000 δολαρίων ΗΠΑ για την εξόφληση των επισφαλών δανείων της τράπεζας FBB!

Παράλληλα, κατέβαλε 400.000 ευρώ για τις πολεοδομικές παραβάσεις στη βίλα του στο Λαγονήσι και περίπου 9.000.000 ευρώ -σε μετρητά- από τα συνολικά 31.000.000 ευρώ για την υπόθεση της εταιρίας Fantom, που σχετίζεται με το σκάνδαλο Καρούζου. Για το υπόλοιπο χρηματικό ποσό έχει προχωρήσει σε διακανονισμό, με την καταβολή 300.000 ευρώ μηνιαίως έως και τον Αύγουστο του 2015.
Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Η εμπλοκή του με τα επισφαλή δάνεια και τα «αδέσποτα» όπλα 
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις πτυχές της «καριέρας» του Αναστάσιου Πάλλη που υπήρξε στρατιωτικός πενταετούς υποχρέωσης, αλλά εξελίχθηκε σε επιχειρηματία, ενώ ενεπλάκη σε υποθέσεις που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τη Δικαιοσύνη.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με τον οποίο φέρεται ότι βρίσκονται στα μαχαίρια, είναι «βίος και πολιτεία». Πέρασε αρκετές φορές το κατώφλι των δικαστηρίων, ενώ για έξι μήνες παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Η προφυλάκισή του σχετιζόταν με την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 5.800.000 ευρώ από την τράπεζα FBB, συμφερόντων Ρέστη.
Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται ότι προκάλεσε τη «ρήξη» στις σχέσεις των δύο ανδρών, αφού τους οδήγησε σε δικαστική διαμάχη. Ο εφοπλιστής είχε μηνύσει τον Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι εταιρία συμφερόντων του έλαβε το δάνειο, αφού έπεισε υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Ο Πάλλης υποστήριζε ότι το επίμαχο δάνειο ήταν καθ' όλα νόμιμο και αποπληρωνόταν. Σε αυτή την εκδοχή επέμεινε ενώπιον των δικαστικών Αρχών, στις οποίες απολογήθηκε για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Μετά την απολογία του, τον Δεκέμβριο του 2013, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αδικήματα

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2014 το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων και τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Την ίδια περίοδο, ο επιχειρηματίας είχε ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν σε εξέλιξη το φθινόπωρο του 2013, 
εντοπίστηκε εκτεταμένος οπλισμός τόσο στη βίλα του στη Βάρη όσο και στο μουσείο το οποίο διατηρεί στην περιοχή του Κορωπίου. Εις βάρος του εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης (εκκρεμούσε αυτό για την FΒΒ), ενώ ο ίδιος παρέμενε άφαντος, με την απουσία του να πυροδοτεί πλήθος σεναρίων.

Τελικά παρουσιάστηκε ενώπιον των Αρχών, ώστε να δώσει εξηγήσεις και για τις δύο υποθέσεις. Στην απολογία του για το «οπλοστάσιο» που ανακάλυψαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο ιδιόκτητο μουσείο του, ο Αναστάσιος Πάλλης φέρεται ότι υποστήριξε ότι για την κατοχή των όπλων που «φιλοξενούνταν» ως εκθέματα έχει τα αντίστοιχα νομιμοποιητικά έγγραφα. Φαίνεται ότι έπεισε τον ανακριτή, καθώς για την υπόθεση αυτή αφέθηκε ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου του 2014 μια περίεργη ληστεία στο ιδιωτικό μουσείο είχε σημάνει συναγερμό στην Ασφάλεια Αττικής και την Αντιτρομοκρατική. Τότε ο φύλακας του μουσείου είχε πει ότι οι κουκουλοφόροι ήταν αλλοδαποί -πιθανότητα Αλβανοί- λόγω του τρόπου ομιλίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html