Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Περί Γραφείων Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό (και ειδικά στις ΗΠΑ)

Πολύ ''φασαρία'' γίνεται στην Ελλάδα γιά το κλείσιμο 10 Γραφείων Τύπου. Τα περισσότερα είναι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στις ΗΠΑ, όπου, υποτίθεται, χρειάζονται τα γραφεία Τύπου (Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη), έχουμε ξεχάσει
και την ύπαρξή τους. ΚΑΜΙΑ παρέμβασή τους σε αμερικάνικα ΜΜΕ την τελευταία 5ετία της κρίσης. Σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ παρουσία, με εντυπωσιακή ΑΠΡΑΞΙΑ. Καμιά φορά κάνουν συγκεντρώσεις γιά...
''κρασοκατάνυξη'' και... ''γαστρονομία'', με καλεσμένους Ομογενείς δημοσιογράφους ή ''συνεντεύξεις Τύπου'' με επισκέπτες χαζο-πολιτικούς από Αθήνα. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αναβαθμίσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ας τα κλείσει. Τώρα, υπάρχουν δεν υπάρχουν, το ίδιο είναι.
Σε ότι αφορά την δήλωση του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ''Νέας Δημοκρατίας'', ότι το κλείσιμο των 10 Γραφείων «δεν βοηθά την αποτελεσματική άσκηση δημόσιας διπλωματίας της χώρας, την στιγμή που η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί σοβαρά», δεν χρειάζονται σχόλια. Αν κρίνουμε από την ''αφασία-ανυπαρξία'' των Γραφείων Τύπου στις ΗΠΑ, τότε άνετα και υπεύθυνα μπορούμε να πούμε ότι ο βουλευτής είναι εντυπωσιακά άσχετος, εκτός πραγματικότητας.
Με τιμές υποδέχονται την ''τρόϊκα'' στην Αθήνα... H κυβερνητική εκπρόσωπος: ''Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται''
Οι της ''τρόϊκα'', που έγιναν επίσημα και ''θεσμοί'' του ελληνικού κράτους, γιά πρώτη φορά θα τύχουν θερμής υποδοχής, παρόμοιας με αυτήν της υποδοχής του ''αγίου φωτός'' ή των ''λειψάνων της αγίας Βαρβάρας'', δηλ. με τιμές ''αρχηγού κράτους''. Τους ''τροϊκανούς'' θα δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο ο Πάκης, γιά να τους παρασημοφορήσει. Θα γίνουν, επίσης, δεκτοί από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και από τον επικεφαλή του υπουργείου Μίζας (γνωστού και ως 'Αμυνας) στο ''τετράγωνο'' που αποκαλείται και ''πεντάγωνο'', με τις πρέπουσες στρατιωτικές τιμές. Παρόμοιες εκδηλώσεις, με την απόδοση τιμών, θα γίνουν και στα υπουργεία, τα οποία οι της ''τρόϊκα'', ως ''θεσμοί'', θα επισκεφθούν γιά έλεγχο. Αναφερόμενη στην έλευση της ''τρόϊκα'', η κυβερνητική εκπρόσωπος, δήλωσε: ''Ο αγώνας της Αριστεράς, τώρα δικαιώνεται''.

http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html