Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αποδημητικά πτηνά της Ελλάδας αποδημούν εις Κύριον-Γενοκτονία

Στη χώρα μας, εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θανατώνονται 704.000 πουλιά κάθε χρόνο, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα 6η στη δεκάδα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών και αντιμέτωπη με σοβαρά ζητήματα που άπτονται της
δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της νομικής λογοδοσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και των ευθυνών τόσο των αρχών όσο και των τοπικών κοινωνιών.
Η καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των πουλιών, είτε αυτή γίνεται με όπλα, είτε με παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δηλητηριασμένα δολώματα ή άλλους τρόπους τίθεται ως ύψιστη προτεραιότητα από την BirdLife International και τους εταίρους της.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντίνα Ντεμίρη υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής της Ορνιθολογικής, πέρα από τις περιβαλλοντικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος, η παράνομη θανάτωση των πουλιών ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη,,Περισσότερα ΕΔΩ


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html