Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συμβουλή: Κόψτε το Λαιμό Σας…


Μια συμβουλή προς τα Αστικά κόμματα που πήραν τα αμελέτητα στις τελευταίες εκλογές: Θεωρώ ότι ως εδώ καλά, αλλά από εδώ και πέρα θέλει άλλα κόλπα. Δεν μπορεί η αγανάκτηση, ο πατριωτισμός μερικών αστών, η αγάπη τους για τη χώρα και η θέρμη της υπεράσπισης της λογικής από κάποιες ευφυείς πλην όμως απομονωμένες, ανοργάνωτες και σε ανθρώπινα ελαττώματα υποκείμενες ηρωικές κατά τα άλλα μαχόμενες μονάδες να
υποκαταστήσει την αξία της εμπειρίας ή της επιστημονικής τεχνογνωσίας του ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ πολιτικού αγώνα. Τεχνογνωσίας την οποία κάποιοι την έχουν και οι οποίοι με χειρουργική δεξιοτεχνία σε ομαλές ή ανώμαλες συνθήκες υποκλέπτουν τα γίδια και κάνουν ένα κόμμα περιθωριακών κινηματιών κατσαπλιάδων σε κόμμα εξουσίας με ηγέτη ότι πιο ακατάλληλο για την παρούσα συγκυρία.
Να το πω «λιανά»: 
κάποιος να πει στη ΝΔ και σε άλλους επίδοξους ότι υπάρχουν και οι «εξωτερικοί» (και κατά προτίμηση εκ του Εξωτερικού) σύμβουλοι που σε παίρνουν από πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς και σε κάνουν μάγκα.Σκοπός και όραμα, στρατηγική, τακτικές, λογότυπο, ανάλυση αγοράς-στόχου, ανάλυση περιβάλλοντος, καθορισμός ποσοτικών και ποιοτικών στόχων, και κάτι τέτοια που αν δεν γνωρίζετε για τι μιλάωπαραιτηθείτε ΤΩΡΑ γιατί μόνο κακό κάνετε πλέον. Πρέπει να «το έχεις» βέβαια, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί και το ξέρουμε όλοι.
Όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ, τόσο ο Τσίπρας θα παίρνει τα σώβρακα των αστών μέσα από τα παντελόνια, όσο και εάν αυτοί σφίγγουν τα ζωνάρια. Πλέον το πρόβλημα είναι της ηγεσίας του αστικού χώρου. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε. Tα αστικά κόμματα πρέπει, ή μάλλον,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να διαλύσουν τα τζάκια, να σηκώσουν τα μανίκια, να χαμηλώσουν τα «εγώ» και να δεχτούν εξειδικευμένη βοήθεια από το εξωτερικό, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν το κόμμα των πρώην κινηματιών της μαϊμούς τα διακορεύσει όλα για λόγους που ενδεχομένως υποπτευόμαστε, και πριν ο Σοιμπλε δικαιολογημένα τραβήξει την πρίζα και μας στείλει στο διάολο και εμάς και το γρύλο μας.
Σαν αστός και πολιτικός σας εργοδότης εκ των αστικών κομμάτων σας λέω λοιπόν ότι ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Αντί να βαυκαλίζεστε, κάντε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτοαξιολόγηση και αυτοκριτική εφόσον δεν μπορείτε, και εφόσον κατά πως φαίνεται δεν έχετε την αντίληψη 21ου αιωνα, τα μεθοδολογικά εργαλεία πολιτικής ανάλυσης ή την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσετε το κακό που μας έχει βρει.  Και μάλλον επίσης επειδή όπως φαίνεται απλά προσπαθείτε πειραματιζόμενοι με ματζούνια να σταματήσετε την επιδημία πολιτικής χολέρας που μας βρήκε από εδώ και δέκα χρόνια ενώ εμείς πληρώνουμε και εσείς εξακολουθείτε να πληρώνεστε για να αποτυγχάνετε, ε, ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ και βρείτε τον τρόπο να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψηφίζουμε, είτε σαν διεκδικητές είτε σαν ρυθμιστές της εξουσίας. Και αν δεν μπορείτε, βρείτε κάποιον που μπορεί. Ξέρετε εσείς.
Αλλιώς αυτή τη φορά η απάντηση θα έρθει όντως από τη «βάση». Και δε θα σας αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Over and out.
ΚΚ2-παρατηρητήριο(fb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html