Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο: "Κόλαση φωτιάς" από ρωσικά gunship Μil Mi-24 στη Χομς κατά των ισλαμικών οχυρών



ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΗ\Σ "ΤΖΑΜΠΑΤ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ" ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-"ΚΛΕΙΔΙ"
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Βίντεο από τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης που πραγματοποίησαν ρωσικά επιθετικά
ελικόπτερα (gunship) Mil-Mi-24 Hind συνεπικουρούμενα από μαχητικά Su-24 εναντίον των ισλαμιστών της συριακής Αλ Κάιντα “Jabhat Al-Nusra”, του Free Syrian Army (FSA), και της Harakat Ahrar Al-Sham δόθηκε στην δημοσιότητα.
Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία της Χομς στις θέσεις Al-Rastan και στην κοιλάδα Al-Houla στην βόρεια Homs, χτυπώντας στόχους στις πόλεις Al-Ghantu, Talbiseh, Al-Rastan, Dar Al-Kabeera, Al-‘Amariyah, και Tayr Ma’lat.
Προσέξτε στο βίντεο τις συνεχείς ρίψεις φωτοβολίδων από τα ρωσικά ελικόπτερα που πετούν σε μικρό ύψος, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν από αντιαεροπορικά βλήματα των ισλαμιστών.
Αμέσως μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς η 3η και η 11η τεθωρακισμένες μεραρχίες πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στις πόλεις Al-Sanasil και Tayr Ma’lat, εξολοθρεύοντας μεγάλο αριθμό ισλαμιστών από την Jabhat Al-Nusra και την Harakat Ahrar Al-Sham, καταστρέφοντας και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα που διέθεταν αντιαεροπορικά πυροβόλα.
Σύμφωνα με τον συριακό Στρατό η 3η Τεθωρακισμένη Μεραρχία διέσπασε τις γραμμές της Jabhat Al-Nusra’s στο Tayr Ma’lat και κατέλαβε την νότια είσοδο της πόλης
Οι επιχειρήσεις του συριακού Στρατού έχου αυξηθεί κατακόρυφα στην βόρεια Χομς σε συντονισμό με την ρωσική Αεροπορία η οποία "σφυροκοπά" ανηλεώς τις ισλαμικές θέσεις.
Επρόκειτο για τις πιο "ματωμένες" 48 ώρες από την αρχή της συριακής σύγκρουσης.
Ο συριακός Στρατός επιχειρεί να ανοίξει ξανά τον αυτοκινητόδρομο και αναμένεται να ενταθούν οι μάχες, καθώς θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν οι πόλεις  Al-Rastan και Talbiseh από την Jabhat Al-Nusra και τον Free Syrian Army.
H εκκαθάριση της επαρχίας Χομς θα επιτρέψει την απρόσκοπτη προέλαση του συριακού Στρατού προς την Παλμύρα και από εκεί στην Ράκκα, αλλά και προς το Χαλέπι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html