Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ- ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ- ΚΑΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



                                   


Ο Κολοσσός οικοδομήθηκε από τους προγόνους μας Ρόδιους για να τιμήσουν τον Θεό και πολιούχο του νησιού τους Ήλιο, μετά από την νικηφόρα μάχη κατά του εισβολέα Δημητρίου του
πολιορκητού,  που ως γνωστό   στάλθηκε από τον  Στρατηγό του Μέγα Αλεξάνδρου Αντίγονο ΙΑ για να θέσει υπο την κυριαρχία του το νησί.
Ποιο συγκεκριμένα, εκείνη  την χρονική περίοδο οι Ρόδιοι είχαν καλές σχέσεις με την Νότια κυριαρχία του στρατηγού και βασιλέα Πτολεμαίου,  και έχαιραν πολιτισμική άνθηση, όπως επίσης απόλυτη αυτονομία.

Με άλλα λόγια οι Ρόδιοι πρόγονοι μας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο αλληλοσπαραγμό των στρατηγών του Μέγα Αλέξανδρου, δηλαδή στον εμφύλιο που ξέσπασε για την επικυριαρχία των κατακτήσεων.

Στο σημείο αυτό κατανοούμε γιατί οικοδομήθηκε ο Κολοσσός και τι αντιπροσώπευε στους προγόνους μας.

Μετά από μισό αιώνα περίπου το μνημείο έπεσε από δυνατό σεισμό το 266 π.χ.χ όπως πληροφορούμαστε  από τους χρονογράφους της εποχής, μαθαίνουμε επίσης πως το άγαλμα παρέμεινε πεσμένο για αρκετούς αιώνες, ώσπου η Ρόδος  το 654 μ.χ.χ έπεσε στα χέρια των Αράβων, όπου Άραβες Σαρακηνοί  περισυνέλεξαν και μετάφεραν τα φύλλα χαλκού του αγάλματος,  και τα πούλησαν ως μέταλλο στις αγορές της Λυβής η Συρίας, η σε Εβραίο έμπορα που χρειάστηκε 700 καμήλες για την μεταφορά τους .



Γνωρίζουμε μάλιστα από τον Στράβωνα πως  οι αρχαίοι Ρόδιοι δεν  αναστήλωναν το μνημείο διότι υπήρχε αυστηρός χρησμός να μην αναστηλωθεί ποτέ ξανά!!!!{μη κινει τα κειμενα}


Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε πως ο Κολοσσός αντιπροσώπευε κάτι σημαντικό για τους προγόνους μας, αντιπροσώπευε τον πολιούχο  του νησιού  Θεό Ήλιο Απόλλωνα που προστάτεψε το νησί του, αντιπροσώπευε την νίκη κατά του εισβολέα Δημήτριου, αντιπροσώπευε τον πολιτισμό και την δόξα της αρχαίας Ελλάδος.
Κάτι άλλο δηλαδή που δεν αντιπροσωπεύει εσάς όλους τους αρχιτέκτονες, δήμους, και άλλους φορείς, που τιμάτε ως πολιούχο σας έναν αμφιλεγόμενο ΄τουρκορωμηό άγιο, και δοξάζεται Εβραίους προπάτορες{Αβραάμ-Νώε Λωτ-Μακκαβαίους-Παραβολάνους-μισέλληνες άγιους -καταστροφείς Ελληνικών ιερών και οικοδομημάτων  μοναδικής αισθητικής τέχνης.
Συνεπώς διερωτάται κανείς μια τέτοια πρωτοβουλία που αποσκοπεί ?
Θα χρησιμοποιηθεί όπως μάθαμε τελευταίως ώς ένα μεγάλο καζίνο με εστιατόριο και μπάρ με επικάλυψη μουσείου !!

Για  τους λόγους αυτούς  δεν εγκρίνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αναστήλωσης ενός μνημείου  που δεν αντιπροσωπεύει σε  τίποτα  όλους εσάς  που ονειρεύεστε τον Κολοσσό ως πόλο έλξις τουριστών για οικονομικούς λόγους και φήμη.

Για αυτούς τους λόγους  είμαστε αντίθετοι στο νέο εμπορικό σας επιχείρημα!!!

Ο Κολοσσός η κάτι  ποιο λαμπρό κάποια μέρα θα οικοδομηθεί  στην Ρόδο, όμως με καθαρές βλέψεις και σεβασμό εις τον Θεό του φωτός  Ήλιο Απόλλωνα.
Από Ελληνες με ελληνική παιδεία και όχι από ελληνόφωνους οπαδούς της αλλοδαπής θρησκείας, και θα αντιπροσωπεύει κάτι θεμελιώδες που θα αντικατοπτρίζει την φυσική συνέχεια του Ελληνικού γένους την παρούσα χρονική περίοδο που θα οικοδομηθεί.



28 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΙΩΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!
    ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΠΡΩΤΟΥ Η ΕΥΤΕΛΗΣ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
    ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ Η ΝΕΜΕΣΙΣ!!

    ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντάξει λοιπόν άκου, άλλο ο ήλιος, άλλο ο Απόλλωνας, πρώτα θα διαβάσεις την ιστορία και μετά θα εκφέρεις άποψη ημιμαθή Και δεύτερον το πας αλλού και πάλι χαμένα τα 'χεις, που κολάει το άγαλμα με τον ιουδαιοχιστιανισμό;

      Διαγραφή
    2. Παν σοφέ Ελληνόφωνα για να τελειώνουμε μαζί σου εξυπνοκώλη Ο Θεός μας Ηλιος είναι αρχαιοτερη Θεότητα ,,που επικαλυφθηκε από τον Θεό μας Απόλλωνα ,είναι το ΊΔΙΟ

      Διαγραφή
    3. Ο ήλιος σύμφωνα με τον Όμηρο είναι ο Τιτάνας Υπερίωνας.
      Σύμφωνα με άλλες πηγές ο ήλιος είναι ο γιός του Υπερίωνα.
      Πολλοί πιστεύουν πως ο Απόλλων έγινε ο Ολύμπιος “ηλιακός θεός”, αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται κυρίως σε υποθέσεις.

      Όπως σου είπα, πρώτα θα μάθεις και μετά θα εκφέρεις άποψη, ημιμαθή, αλλά στις ύβρεις πρώτος! Εύγε!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς την ανακατασκευή του αγάλματος γελοιποίηση, αντί να είσαι υπερήφανος, ε τότε τι να σου πω;

      Διαγραφή
    2. δηλαδή;;; τι πρέπει να κάνουμε ;;να σας αφήσουμε να εμπορευματοποιήσετε τα πάντα, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

      Διαγραφή
    3. Πρώτα μάθε να σέβεσαι τις άλλες θρησκείες, να σου θυμήσω ότι οι αρχαίοι Έλληνες, αυτό το έκαναν. Δεύτερον ποιος είπε ότι το έργο θα γίνει από Χριστιανούς και έχεις αυτήν την καραμέλα;

      Διαγραφή
    4. ακου τι λες ,,, εσείς δεν έχετε σεβαστεί στο ελάχιστον την θρησκεία των προγόνων σας !μονο να λέτε ότι ειστε Έλληνες,,,! δεν είστε παρα ντροπή" στην διαχρονική πορεία του Ελληνικού Γένους!!λυπάμαι πραγματικά αν εξετράπη η κουβέντα ποιο πάνω όμως δεν λογοκρίνουμε σχόλια εδώ μέσα !!

      Διαγραφή
  4. Χρωστάτε πολλά της "Μιχαλούς" εδω μέσα πατριδοκάπηλοι δήθεν προστάτες του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού με τις ανιστόρητες αρνήσεις σας και τα αλλα οχι .
    Με τίποτα δεν παίζεστε τελικά.

    Τι το ποιό ωραίο βρε αχρείοι σε ενα τέτοιο εγχείρημα?
    Κέρδος πολιτιστικό θα ειναι επιπρόσθετα αν γίνει αυτό.
    Και μια τέτοια ενέργεια δεν θα γίνει οικονομική ζημιά στον τόπο μας. Αντίθετα κέρδος πολλαπλό θα έχουμε απο την αυξηση του κόσμου να το δεί απο κοντα αυτό το αρχαίο θαύμα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    2. πρόβλημα σας, άμα δε θέλετε να μην το βλέπετε. Πάει να γίνει ένα καλό για τον τόπο μας και έχετε πέσει σαν τα κοράκια να το φάτε! Τι σε ενοχλεί; Μήπως σε ανάγκασε κάποιος να πληρώσεις από την τσεπη σου ή θα πάρουν μέρος από το χωράφι σου; Τι σε ενοχλεί σε αυτό;

      Διαγραφή
    3. καταρχάς φιλε δεν υπάρχουν αξιοπιστες πηγες για το που βρισκόταν το αγαλμα. Αλλος γραφει οτι βρισκόταν στο καστρο, αλλος στο Μόντε Σμιθ και οι δικοι μας θελουν να το κανουν στην εισοδο της πολης ΜΑΣ!! Και ποιος ξέρει τι εκτρομα θα φτιαξουν? Ούτε για τη μορφη του γνωριζουμε πως ηταν, ετυχε να τον ζωγραφισουν καποιοι με το χερι στο κεφαλι, αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο. Εγω προσωπικα αποκλειω να τους αφησει η αρχαιολογια να κανουν ενα τετοιο πραμα στο κεντρο της πολης

      Διαγραφή
  5. ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μυς εις τρώγλην μη χωρών, κολοκύνθην έφερεν. Αρχαιοελληνική Παροιμία
    Το ταχυδρομείο είναι εδώ και 15 χρόνια "σιδηροκαγκελοφραγμένο" σημάδι της ανικανότητας των Δημάρχων και παρατρεχάμενών τους να ενεργήσουν να επισκευαστεί. Το εθνικό θέατρο 30-40 χρόνια κλειστό παράδειγμα της απύθμενης ανεπάρκειας, τεχνικών συμβούλων, αρχιτεκτόνων, Νομαρχών και δημάρχων, οι μύλοι σε αθλια κατάσταση, κάποτε είχαν ξάρτια και πανιά (επί χούντας) τώρα μόνο σκουπίδια και σκουριασμένα κιγκλιδώματα βλέπεις, γύφτοι επαίτες, κράχτες, στρατόπεδα γύφτων στο καρνάγιο, λιμάνι Ακαντιά 50 χρόνια ακόμα να τελειώσει, το εμπορικό λιμάνι δεν έχει ούτε τουαλέτες ούτε χώρους υποδοχής, βρωμιά, σκουπίδια, δρόμοι καρμανιόλες. Ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του θυμούνται να καθαρίσουν τους δρόμους και να κλαδέψουν τα δέντρα που στέκονται μέσα στους δρόμους εκτός πόλης ΜΟΝΟ όταν έρχονται οι τουρίστες. Τον χειμώνα περιμένουν να το κάνει η βροχή΄, οι παράνομες πινακίδες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και παρά τους νόμους (τώρα τους νόμους θα κοιτάμε) δεν κουνιέται δαχτυλάκι, όπως και με τις αφίσες ......... και τώρα "ονειρεύονται" τον Κολοσσό όταν ούτε στάσεις στεγασμένες δεν έχει το οδικό δίκτυο. Αχρηστοι δήμαρχοι και νομάρχες, πήρατε ένα διαμάντι από τους Ιταλούς και το καταντήσατε λαχανοντολμά!!! Ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα κι' άλλα λες κι'εσύ! Αυτό το άγαλμα δεν είναι έργο ούτε με το δημαρχείο, ούτε με την περιφέρεια! Το διαμάντι των Ιταλων όπως λες, φτιάχτηκε από Ροδίτες επί Ιταλοκρατίας που πότέ δεν πληρώθηκαν. Περί άχρηστων Δημάρχων που είπες, ο τωρινός και τα ερείπια στο έλλη από δίπλα τα έφτιαξε, και τη ρόδο στόλισε όμορφα, και τη νέα μαρίνα που ήταν πεταμένοι τόσα χρόνια την έφτιαξε, αλλά όχι εσύ την εύκολη οδό... να εθελοτυφλείς και να κράζεις!!!

      Διαγραφή
  7. Σοβαρευτείτε!!
    Πρώτον και μόνο που μπερδεύεται το θεό ήλιο με το θεό απόλλωνα, ακυρώνεστε!

    Δεύτερον λέτε για έργα του δημοσίου που είναι που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό άρα πάλι ακυρώνεστε!

    Τρίτον εναντιώνεστε σε ένα έργο που μόνο καλό θα φέρει και ο λόγος ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς είμαστε πολύ σοβαροί !!!!!εσείς; ξεπεσμός του Ελληνικού γένους ειστε ορε

      Διαγραφή
    2. Ναι, με ένα έργο που θα αναδείξει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μας, είναι ξεπεσμός του γένους, εντάξει, να ρίξουμε και την ακρόπολη επειδή έχει γίνει εμπορευματοποιημένη και φέρνει έσοδα στο Ελληνικό κράτος από τους Τουρίστες που ελκύει...

      Διαγραφή
    3. Με αυτό που έγραψες κατανοούμε πως εσεις οι Ρωμηοί οπαδοί της αλλοδαπής θρησκείας ΟΜΟΙΆΖΕΤΑΙ Με τους ΄"ΑΠΕΝΑΝΤΟΙ" και αυτοί ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΟΝΌΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! Να πω ΝΤΡΟΠΉ;; ΞΕΠΕΣΜΌΣ; Η ΚΡΙΜΑ;

      Διαγραφή
    4. Άκου! Οι Ιεχωβάδες όπως αποκάλυψε ένας πρώην μάρτυρας προκυμένου να πείσει για την θρησκεία του, "χτυπύσε" την θρησκεία των άλλων (Χριστιανούς βασικά)... Στο λέω ενημερωτικά.
      Μιλώντας για τον Χριστιανισμό, θα σου πω το εξής, μιας και βλέπω ότι τον εχθρέυεσαι. Δεν είμαι Χριστιανός, όμως έχω μελετήσει για τον Χριστιανισμό. Εγκλήματα ναι, έχουν κάνει οι Χριστιανοί, αν διαβάσεις όμως τα διδάγματα του Χριστού (άσχετα εάν πιστεύεις κάτι άλλο) θα δείς ότι δε μιλαει πουθενά για εγκλήματα, αντίθετα, μιλάει για συγχώρεση και περνάει πολύ ωραία μηνύματα.

      Διαγραφή
    5. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΌΛΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΞΑΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;;;ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ:
      • «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)
      • «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων· ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)
      • «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)


      • «Διό ευφραίνεται θυγάτηρ Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος β΄.)
      • «Χαίρε, ευφραίνου, πόλις Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό και στο Λυχνικό, ήχος πλ. δ΄.)
      • «Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου· ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθαι απεξηραμμένο...ι.» (Στον Όρθρο, αντίφωνο των αναβαθμών του δ ήχου.)
      • «Ευφράνθητι Ιερουσαλήμ· και πανηγυρίσατε οι αγαπώντες Σιών.» (Στον Όρθρο, καταβασία, ο διασώσας εν πυρί, ωδή η΄, ο ειρμός.)
      • «Αίνεσιν Εκκλησία οσίων τω ενοικούντι Σιών σοι Χριστέ, προσφέρει· εν σοι, Ισραήλ, τω ποιητή αυτού, χαίρει.» (Από τροπάριο στον Όρθρο.)
      • «Άσατε λαοί, θεοπρεπώς εν Σιών, και ευχήν απόδοτε Χριστώ εν Ιερουσαλήμ.» (Ομοίως.)
      • «Ασύγκριτος υπάρχει ευπρέπεια εν Σιών.» (Ομοίως.)
      • «Κύριος παρέστη· Σιών γαρ εξελέξατο.» (Ομοίως.)
      • «Σιών Θεού όρος το άγιον, και Ιερουσαλήμ.» (Όμοίως.)
      • «Ισραήλ του Θεού το βασίλειον.» (Ομοίως.)
      • «Θεοπρεπώς σε, Βασιλεύ Ισραήλ.» (Ομοίως.)
      • «Ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Ομοίως.)
      • «Ο Θεός σου, χαίρε, Σιών, σφόδρα, εβασίλευσεν εις τους αιώνας Χριστός.» (Ομοίως.)
      • «Ποιμήν ημών Χριστός ο Βασιλεύς Ισραήλ. Υπόδεξαι, Ιουδαία, τον Βασιλέα.» (Στο Απόδειπνο, ωδή θ΄, αλλότριον των μητέρων.)
      • Την Κυριακή των Βαΐων διαβάζονται επίσης τα απαράδεκτα για τους Έλληνες απόσπασματα του Ζαχαρία «εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων» (Ζαχ. θ΄, 9-15), ένα του Σοφονίου κι ένα του Ιεζεκιήλ, που μιλάνε για λύτρωση του Ισραήλ από τους εχθρούς του Κρητικούς, επαναλαμβάνοντας τα «χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών» κι άλλα παρόμοια» (Σοφ. γ΄, 14-19)

      ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

      Διαγραφή
    6. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ -ΓΙΑ ΔΕΣ ΕΔΩ

      Η πλέον επίσημη εξήγηση των λόγων της παραβολής του Ιησού:
      «κατασφάξατε αυτούς ενώπιον μου» Λουκάς 19.27

      «Ούτω και ο των Ιουδαίων δήμος, υπό της μέθης και πολυσαρκίας εις κακίαν εσχάτην κατενεχθέντες, εσκίρτησαν, και ουκ εδέξαντο τον ζυγόν του Χριστού, ουδέ το άροτρον της διδασκαλίας είλκυσαν. Όπερ ουν και άλλος προφήτης αινιττόμενος έλεγεν, Ώς δάμαλις παροιστρώσα παροίστρησεν Ισραήλ. Έτερος δε αυτόν μόσχον αδίδακτον εκάλει. Τα δε ταύτα άλογα, προς εργασίαν ουκ όντα επιτήδεια, προς σφαγήν επιτήδειοι γεγόνασι. Δια τούτο και ο Χριστός έλεγεν: Τους εχθρούς μου, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτών, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς».

      Διαγραφή
    7. Λες άλλα κι' άλλα, "Λουκάς 19.27" αναφέρει μία παραβολή σταμάτα να μπερδεύεις πράγματα!!!

      11 ᾿Ακουόντων δὲ αὐτῶν ταῦτα προσθεὶς εἶπε παραβολήν, διὰ τὸ ἐγγὺς αὐτὸν εἶναι ῾Ιερουσαλὴμ καὶ δοκεῖν αὐτοὺς ὅτι παραχρῆμα μέλλει ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἀναφαίνεσθαι· 12 εἶπεν οὖν· ἄνθρωπός τις εὐγενὴς ἐπορεύθη εἰς χώραν μακρὰν λαβεῖν ἑαυτῷ βασιλείαν καὶ ὑποστρέψαι. 13 καλέσας δὲ δέκα δούλους ἑαυτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς δέκα μνᾶς καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· πραγματεύσασθε ἐν ᾧ ἔρχομαι. 14 οἱ δὲ πολῖται αὐτοῦ ἐμίσουν αὐτόν, καὶ ἀπέστειλαν πρεσβείαν ὀπίσω αὐτοῦ λέγοντες· οὐ θέλομεν τοῦτον βασιλεῦσαι ἐφ᾿ ἡμᾶς. 15 καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ἐπανελθεῖν αὐτὸν λαβόντα τὴν βασιλείαν, καὶ εἶπε φωνηθῆναι αὐτῷ τοὺς δούλους τούτους οἷς ἔδωκε τὸ ἀργύριον, ἵνα ἐπιγνῷ τίς τί διεπραγματεύσατο. 16 παρεγένετο δὲ ὁ πρῶτος λέγων· κύριε, ἡ μνᾶ σου προσειργάσατο δέκα μνᾶς. 17 καὶ εἶπεν αὐτῷ· εὖ, ἀγαθὲ δοῦλε! ὅτι ἐν ἐλαχίστῳ πιστὸς ἐγένου, ἴσθι ἐξουσίαν ἔχων ἐπάνω δέκα πόλεων. 18 καὶ ἦλθεν ὁ δεύτερος λέγων· κύριε, ἡ μνᾶ σου ἐποίησε πέντε μνᾶς. 19 εἶπε δὲ καὶ τούτῳ· καὶ σὺ γίνου ἐπάνω πέντε πόλεων. 20 καὶ ἕτερος ἦλθε λέγων· κύριε, ἰδοὺ ἡ μνᾶ σου, ἣν εἶχον ἀποκειμένην ἐν σουδαρίῳ. 21 ἐφοβούμην γάρ σε, ὅτι ἄνθρωπος αὐστηρὸς εἶ· αἴρεις ὃ οὐκ ἔθηκας, καὶ θερίζεις ὃ οὐκ ἔσπειρας, καὶ συνάγεις ὅθεν οὐ διεσκόρπισας. 22 λέγει αὐτῷ· ἐκ τοῦ στόματός σου κρινῶ σε, πονηρὲ δοῦλε. ᾔδεις ὅτι ἄνθρωπος αὐστηρός εἰμι ἐγώ, αἴρων ὃ οὐκ ἔθηκα, καὶ θερίζων ὃ οὐκ ἔσπειρα, καὶ συνάγων ὅθεν οὐ διεσκόρπισα· 23 καὶ διατί οὐκ ἔδωκας τὸ ἀργύριόν μου ἐπὶ τὴν τράπεζαν, καὶ ἐγὼ ἐλθὼν σὺν τόκῳ ἂν ἔπραξα αὐτό; 24 καὶ τοῖς παρεστῶσιν εἶπεν. ἄρατε ἀπ᾿ αὐτοῦ τὴν μνᾶν καὶ δότε τῷ τὰς δέκα μνᾶς ἔχοντι. 25 καὶ εἶπον αὐτῷ· κύριε, ἔχει δέκα μνᾶς. 26 λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι παντὶ τῷ ἔχοντι δοθήσεται, ἀπὸ δὲ τοῦ μὴ ἔχοντος καὶ ὃ ἔχει ἀρθήσεται ἀπ᾿ αὐτοῦ. 27 πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου.

      Διαγραφή
  8. αδερφια μην μαλώνετε!!!!να αγαπατε το πριν, και να κανουμε ολοι μαζι κατι ώστε να αγαπήσουμε το τωρα, αλλα κυρίως και κατι παραπανω σαν αυτα που έγιναν πριν ....για να τα βρουν αυτοι που θα ερθουν μετα... που και αυτοι δικοι μας θα ειναι.... δεν υπαρχει λογος διχόνοιας μεταξη μας !!!ενας φιλος απο ΛΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html