Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

''Ανάσταση νεκρών'' με αλλαγές στην οργανωμένη Ομογένεια Β. Αμερικής; 'Εκτακτο Συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου 2016, με την παρουσία κι εκπρόσωπου της ελληνικής κυβέρνησης


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Ε.Ε.Σ.), η τριτοβάθμια Οργάνωση που έχει μέλη Ομοσπονδίες, παν-Ενώσεις κλπ, προγραμματίζει έκτακτο Συνέδριο 27-28 Φεβρουαρίου 2016, στην Δυτική Φλόριδα. Θα είναι καθοριστικής σημασίας γιά το μέλλον και του Ε.Ε.Σ. και της οργανωμένης Ομογένειας στην κεντρική και βόρεια Αμερική. Κύριο θέμα θα είναι ο προγραμματισμός πενταετίας δράσης. Στόχος, να αλλάξει άμεσα, ριζικά και ολικά ο τρόπος λειτουργίας του Ε.Ε.Σ., ειδικά το Καταστατικό, που το καθιστά μη λειτουργικό, ως Οργάνωση, αφού τώρα υπάρχει μόνο ως ''κλειστή λέσχη ολίγων'', αποξενωμένο από την Ομογένεια και τις Οργανώσεις-μέλη του. Ουσιαστικά το Ε.Ε.Σ. κατάντησε ένα ασοβάρευτο, μη ενεργό (και μη... ενεργούμενο) ''γηροκομείο'', όπου λόγο και ψήφο έχουν μόνο οι... συνταξιούχοι πρώην
πρόεδροι Οργανώσεων (Ομοσπονδιών κλπ). Σε μία Ομογένεια που χάνεται (HΠA) και ασχολείται μόνο με χορούς και πανηγύρια την τελευταία δεκαετία, η αλλαγή πορείας, επιβάλεται.
Επιθυμία του νέου Συμβούλιου είναι το πρόγραμμα του έκτακτου Συνέδριου, να είναι ουσιαστικό και να μην αναλωθεί ο χρόνος σε γενικόλογες -χωρίς ουσία- ομιλίες και ''χαιρετισμούς'', όπως συνηθιζόταν, αλλά να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις και να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις γιά ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. και των Οργανώσεων-μελών του (Ομοσπονδίες, παν-Ενώσεις κ.ά.), με γνώμονα, την σημερινή κατάσταση της Ομογένειας και τις αυριανές ανάγκες της. Επίσης, να υπάρξει κινητοποίηση στις ΗΠΑ (να την αναλάβουν νεότεροι σε ηλικία με γνώση, μόρφωση, κατάρτιση) γιά να προσκληθούν, από 'Ελληνες επιχειρηματίες, όσο γίνεται περισσότεροι άνεργοι από Ελλάδα, πουείναι γιά πρώτη φορά (από 18 Νοεμβρίου '15) στις χώρες των οποίων οι πολίτες, μπορούν να εργάζονται -από 16 Ιανουαρίου 2016- προσωρινά στις ΗΠΑ (Visa H-2, Nonimmigrant Worker Programs), με πρόσκληση εργοδότη.
'Eνας ακόμα -πραγματοποιήσιμος- άμεσος στόχος είναι η δημιουργία ''τσάρτερ'' σχολείων ανά τις ελληνικές παροικίες, που θα λειτουργούν με 'Ελληνες Ομογενείς ως διοικούντες. Τα έξοδά τους τα καλύπτει όλα το αμερικάνικο κράτος και θα διδάσκουν σε αυτά και δάσκαλοι (άνεργοι-αδιόριστοι) από Ελλάδα, ώστε παιδιά κάθε φυλής και χρώματος να μαθαίνουν ελληνικά, δημιουργώντας έτσι ''στρατιές φιλελλήνων'' στις ΗΠΑ (το παράδειγμα το έδωσε η ελληνική Ομοσπονδία Φλόριδας, πριν 20 χρόνια, με την δημιουργία του ''Πλάτωνα'', που σήμερα έχει 5 ημερήσια δημοτικά σχολεία στην δυτική Φλόριδα).

Σημ.: Επιλέγηκε η Φλόριδα, επειδή προγραμματίζουν να αποτίσουν -γιά πρώτη φορά- φόρο τιμής (με την παρουσία εκπρόσωπου της ελληνικής κυβέρνησης, υπουργού), στους πρώτους 'Ελληνες που ήρθαν ομαδικά στην Βόρεια Αμερική, στον 'Αγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, τον Ιούνιο 1768. Στο έκτακτο Συνέδριο και στις εκδηλώσεις, θα παραστεί και ο εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης... (Λεπτομέρειες σύντομα).
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Το Ε.Ε.Σ., είναι μία από τις πλέον... άχρηστες Οργανώσεις στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ. Την τελευταία δεκαετία (2006-2015) ανύπαρκτο, εξαιτίας μηδενικής δραστηριότητας. Την δεκαετία 1996-2005, λειτουργούσε με...δελτία Τύπου (επί μακαρίτη Θεοδ. Σπυρόπουλου). Ευελπιστούμε τώρα να κάνει ότι λέει και να ανοιχτεί στην Ομογένεια. Διαφορετικά, καλύτερα να πάψει να υπάρχει και τυπικά.
Τονίζουμε ότι, από τις 11 Οκτωβρίου '15 που εκλέγηκε το νέο Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ., δεν έχει κάνει απολύτως... τίποτα (σε 3 μήνες).
.......................................................................................................................................................................................................................................

Το μεγάλο πρόβλημα του απόδημου Ελληνισμού -ειδικά στις ΗΠΑ- είναι ότι, κάθε φορά που προσπαθεί να απαλλαγεί από την ''σαβούρα'' του χτες, δηλ. τους επιτήδειους-τυχοδιώκτες  που διάλυσαν την Ομογένεια, αφού την χρησιμοποίησαν γιά το ''εγώ'' τους, αυτοί εμφανίζονται πάλι, δήθεν ως ''μοναδικοί και αναντικατάστατοι'', χρησιμοποιώντας ''πληρωμένους κλακαδόρους'' γιά να μας πείσουν γιά την ''αναγκαιότητά'' τους και το δήθεν... ''φρέσκο'' που πρεσβεύουν. Αλλά, με τα ίδια ''χαλασμένα τούβλα'' (ηλικιωμένους, αποτυχημένους ''προεδροπαράγοντες'', που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτόν τους) με την νοοτροπία δεκαετίας '90, νέο ''οικοδόμημα'' στην Ομογένεια, ΔΕΝ χτίζεται. Ούτε αντέχει η Ομογένεια άλλα ''καραγκιοζιλίκια'' από ''αυτοανακηρυγμένους ηγέτες'', ψώνια και μη.
Είναι οι ίδιοι, άξεστοι και άσχετοι ''φιγουρατζήδες-μηδενικά'', που ''σκότωσαν'' κάθε καινούργιο και θετικά διαφορετικό που πήγε να αναπτυχθεί στην Ομογένεια ΗΠΑ τα τελευταία 20-25 χρόνια, γιά να μην χάσουν την ''καρέκλα'' τους, μην τεθούν στο περιθώριο. Και τα αποτελέσματα της ''εγωπάθειας'' και μονιμότητάς τους, τα ζήσαμε: Διάλυση της ''οργανωμένης Ομογένειας'', μη ενασχόληση Ομογενών -ειδικά νέων- με τα κοινά.
Θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην Ομογένεια, όσοι-όσες, ηλικίας από 60 και άνω (ως πρώτο βήμα), που ασχολήθηκαν με τα ''ομογενειακά'' γιά περισσότερα από 15 χρόνια, αν καταλάβουν μόνοι τους ότι επιβάλεται να αποχωρήσουν. Δεν χρειάζεται περισσότερη απραξία και καταστροφή. H εμμονή τους 
γιά 2-3 δεκαετίες, να ''παραμένουν στα πράγματα, κολλημένοι στις καρέκλες'', είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει ανανέωση στις Οργανώσεις μας, να καταντήσουν αυτές ''ανενεργά γηροκομεία'', να μην τις πλησιάζουν νεότεροι, με μόρφωση-κατάρτιση, ζωντάνια, θέληση.

Αφού διάλυσαν την ''οργανωμένη Ομογένεια'' και ''τα έκαναν σαν τα μούτρα τους'', θέλουν τώρα να μας ''σώσουν''
Ελληνοαμερικανοί ''επιτήδειοι'', μόνιμοι και αποτυχημένοι ''προεδροπαράγοντες-ψώνια'', ιδρύουν ''παγκόσμια Oργάνωση'' γιά να ''κυβερνήσουν'' τον...απόδημο Ελληνισμό !!!
Θέλουν να στήσουν κι άλλη απάτη, αλα ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ).
Προορίζουν γιά ''αρχηγό της Ομογένειας'' και μάλιστα...''παγκόσμιο'', τον πρώην (πριν 32 χρόνια) πολιτειακό Γερουσιαστή Νew Ηampshire ΗΠΑ, Κρις Σπύρου, που ζει μόνιμα τα τελευταία 15-20 χρόνια στην Ελλάδα και ''πουλάει εκδούλευση'', στους προεδροπαράγοντες-ψώνια στις ΗΠΑ, ότι είναι... ''κολλητός'' της Χίλαρυ Κλίντον και στην Χίλαρυ Κλίντον ότι... ''της έχει διαθέσιμη την ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα'' γιά την διεκδίκηση από αυτήν του χρίσματος των Δημοκρατικών, γιά τις προεδρικές εκλογές Νοεμβρίου 2016. Σε απλά ελληνικά, χρησιμοποιεί ''φευγάτους'' γιά δικό του όφελος, αλλά, δυστυχώς γιά τον 74 χρονών ''φιλόδοξο, υποψήφιο ηγέτη'' Κρις Σπύρου (που... ''εκπροσωπεί το νέο''), η Ομογένεια ''τον έμαθε καλά και δεν τσιμπάει, ούτε τρώει το κουτόχορτό του''. Φαίνεται ότι ''τσιμπάνε'' μόνο τα αποτυχημένα, μόνιμα ''ψώνια'' των ημιαδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων και ολίγοι,άσχετοι με Ομογένεια, διαπλεκόμενοι χαζοπολιτικοί-''σούργελα'' στην Ελλάδα.
Ο Κρις Σπύρου, είναι το ίδιο άτομο που πριν λίγα χρόνια, με ολίγους ομοίους του, ήθελε ''ντε και καλά'', να εισέλθει στην Τουρκία (από τον 'Εβρο) γιά να... ανοίξει την Αγία Σοφία στην Κων/πολη και να... λειτουργήσει εκεί... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html