ΧΑΤΖΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ     
Ειλημμένη είναι η απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» κ. Χατζή Χατζηευθυμίου να παραιτηθεί από την ηγεσία της  αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Χατζηευθυμίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τα εκλεγμένα μέλη της παρατάξεως και τους αναπληρωματικούς τους, έως το τέλος του μήνα, για να κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής του. Στη συνάντηση θα μετέχουν συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Γιαννακάκης, Αντώνης Γιαννικουρής, Ελπίδα Ατσίδη, Τάσος Σπανός, Μ. Καμπουρόπουλος και Κ. Ταρασλιάς.
Την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να καταλάβει ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος, ενώ η εκλογή νέου προέδρου της παρατάξεως θα γίνει από μέλη και φίλους σε συνεδρίασή της.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες, στην «δημοκρατική» και διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν, εκτός απροόπτου, εντός διμήνου.
Όπως έγραψε ξανά η «δημοκρατική», ο κ. Χατζηευθυμίου, αποφάσισε να ετοιμάσει το έδαφος για την διαδοχή του σε μια προσπάθεια ανανέωσης των δυνάμεών της και δεν είναι στις προθέσεις του να ηγηθεί του συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές, ενώ θέλει και θα επιδιώξει να υπάρξει ριζική ανανέωση της παρατάξεως, που θα ξεκινήσει δυναμικότερα τον αντιπολιτευτικό της αγώνα με νέα πρόσωπα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ηγεσία της παράταξης θα διεκδικήσει οπωσδήποτε ο κ. Κ. Ταρασλιάς, ενώ ο κ. Μ. Καμπουρόπουλος, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χατζηευθυμίου θα επιδιώξει, να υπάρξει σύνθεση των δυνάμεων προκειμένου η παράταξη να μην εγκλωβιστεί στην εσωστρέφεια και τελικώς να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος για την θέση του προέδρου και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού.
Σε κάθε περίπτωση η παράταξη, που απαριθμεί σήμερα περί τα 500 μέλη, θα κληθεί να επιλέξει εκείνον που θα την οδηγήσει στη μάχη των δημοτικών εκλογών με ψηφοφορία.
Θυμίζουμε ότι η παράταξη «Ροδιακή Δημιουργία» αποτελεί τη συνέχεια της δημοτικής παρατάξεως «Πρώτα η Ρόδος», προσαρμοσμένη στις επιταγές του Καλλικράτη.
Βασικές πάγιες αρχές του αυτοδιοικητικού κινήματος είναι η διαφάνεια, η συλλογικότητα, και η ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικών φορέων.
Φιλοδοξία της, είναι να δημιουργήσει μια νέα δημοτική παράταξη κόντρα στο καθεστώς και στο κατεστημένο, όπως αυτό δημιουργήθηκε, αναπόφευκτα, από την εικοσαετή παραμονή στους διοικητικούς ρόλους των ίδιων προσώπων με τις ίδιες τετριμμένες ιδέες.
Η παράταξη θα διοικείται από Εκτελεστική Επιτροπή η οποία θα φροντίζει για την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία και με ενιαίο ψηφοδέλτιο από την γενική συνέλευση.
Ο πρόεδρος θα εκπροσωπεί την παράταξη και την Εκτελεστική Επιτροπή στις σχέσεις της με τους άλλους φορείς, θα συγκαλεί και θα διευθύνει τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της παράταξης θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία από την γενική συνέλευση και για την εκλογή του απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία (50%+1) των παρόντων.
Οικονομικοί πόροι της παράταξης θα είναι οι συνδρομές των μελών της, η ποσοστιαία εισφορά των αιρετών μελών της από τα έξοδα παραστάσεως που λαμβάνουν, οι ενισχύσεις των μελών και φίλων της και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις της.