Σάββατο 9 Απριλίου 2016

''Απέναντι στην προσωκρατική φυσική και την ευκλείδεια γεωμετρία, οι Εβραίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να στήσουν το νοητό ναό του Ιεζεκιήλ.


Απέναντι στη φιλοσοφία των Ελλήνων, τη διαλεκτική τους μέθοδο δηλαδή , οι Εβραίοι έστησαν το δεσποτικό λόγο των πατριαρχών, των κριτών, των βασιλέων, των προφητών. Απέναντι στο γεωμετρημένο ήθος της ελληνικής τραγωδίας, έστησαν την καρμανιόλα του μωσαϊκού δεκάλογου. Απέναντι στην ελληνική δημοκρατία τόσο του ιωνικού όσο και του δωρικού ...τύπου, οι Εβραίοι έστησαν το αρχέτυπο του φασισμού.
(Εγώ είμαι ο κύριος θεός σου. Κι άλλοι θεοί έξω απο μένα δεν υπάρχουν. Είναι ο πρώτος νόμος τους. Εκεί που οι Έλληνες είχαν τριάντα χιλιάδες θεούς).
Τι κρίμα και τι καημός. Απέναντι στους γίγαντες Εβραίους επιστήμονες της εποχής μας, στο Φρόυντ, στον Αιστάιν, οι νεοέλληνες να μην έχουν να δείξουν τίποτα. Οι απόγονοι των Ελλήνων, που εστάθηκαν οι γεννήτορες της επιστήμης. Εκεί μας εκατάντησαν οι παπάδες. Από τους βυζαντινούς πατριάρχες ως τους σημερινούς βαζιβουζούκους των μητροπόλεων της Αττικής και της Λάρισας.
Εμ δεν τραβάει, μάνα μου, μπροστά ο άνθρωπος με το θυμιατό και με τα κυρελέησον. Χρειάζεται και την Αθηνά ήταν ολόκληρη μυαλό. Την είχε γεννήσει το κεφάλι του Δία.''
Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ, ΓΚΕΜΜΑ.
Στην φωτογραφία Έλληνας εθνικιστής φοράει φέσι μουσουλμανικό με τα σύμβολα του Γ΄Ράιχ. Η πολιτισμική κρίση της χώρας δεν λύνεται με αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα, στα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Evangelos Bougadakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html