Εμπλοκή σημειώθηκε χθες, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, στη διευθέτηση της ένδικης διαφοράς της κ. Mirgaleeya Zaytyna, χήρας του εκλιπόντος, την 18η Iανουαρίου 2007, ιδρυτή της εφημερίδας «Πρόοδος» Γεώργιου Διαμαντίδη, με το «Δημοσιογραφικό Ιδρυμα Γεωργίου Διαμαντίδη».
Στην μετ’ αναβολή δίκη παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι κ.κ. Στ.

Στεφανίδης και Γ. Χαρίτος, ενημερώνοντας ότι υπέβαλαν αίτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, προκειμένου να τους επιτραπεί να ασκήσουν, κατ’ εξαίρεση, λόγω της αποχής των δικηγόρων, κυρία παρέμβαση στη συγκεκριμένη δίκη για λογαριασμό των κ.κ. Στ. Στεφανίδη, Ιωάννη Κιουπελή, Ιπποκράτη Κιουπελή, Ευαγγέλου Κιουπελή και Ελένης Κιουπελή, συγγενών του εκλιπόντος.
Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι οι τελευταίοι έχουν ασκήσει ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου κατά της κ. Mirgaleeya Zaytyna και του «Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Διαμαντίδη», αγωγή για την ακύρωση της διαθήκης, η οποία αναβλήθηκε για την 2α Ιουνίου 2016.
Υποστήριξαν στην ίδια αίτησή τους, προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, που απέρριψε το αίτημά τους για υποβολή του δικογράφου της κυρίας παρέμβασης, ότι οι δύο υποθέσεις, δηλαδή η αγωγή της χήρας Διαμαντίδη αλλά και η δική τους, έχουν απόλυτα συναφές περιεχόμενο, δηλαδή το κύρος της διαθήκης και τα εξ’ αυτής δικαιώματα των κληρονόμων του, ώστε το αποτέλεσμα της μιας δίκης να επηρεάσει εκείνο της άλλης.
Το δικαστήριο αποφάσισε έτσι να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για την 2α Ιουνίου 2016.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» με την διαθήκη του ο Γ. Διαμαντίδης κατέλειπε στο ίδρυμα 260.000 μετοχές (αξίας 3 ευρώ η κάθε μία) που κατείχε στην «Γ. Διαμαντίδης – Γραφικές Tέχνες A.E.» καθώς και τα τυπογραφεία στα οποία τυπωνόταν η «Πρόοδος», ολόκληρο το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Mαλλιαράκη 21, ποσό 100.000 ευρώ που αναγράφεται σε συμβόλαιο που είχε συντάξει η συμβολαιογράφος κ. Aριστέα Hρακλείδη και το σύνολο των καταθέσεων που είχε στο όνομά του, στην Eγνατία Tράπεζα και στην Eθνική Tράπεζα καθώς και τις μετοχές του στην Alpha Bank και σε κάθε άλλο τραπεζικό ιδρυμα.
Στη Pωσίδα σύζυγό του Zaytyna Mingaleeva κατέλειπε ένα ακίνητο στην οδό Eλ. Bενιζέλου 28 και ένα διαμέρισμα στο Δήμο Nέας Σμύρνης Aττικής, που είχε περιέλθει σ’ αυτόν εκ κληρονομίας.
Η χήρα Διαμαντίδη, εστράφη με αγωγή της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διεκδικώντας τη νόμιμη μοίρα από την κληρονομιά του συζύγου της.
Στην πολυσέλιδη αγωγή της αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι πέραν των λοιπών περιουσιακών του στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων του εκλιπόντος σε τράπεζες και σε μετοχές ανέρχεται σε 5,6 εκατ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές εκπροσωπούμενες από τους δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Ελένη Αποστολάκη και Κ. Χριστοδουλιά, έχουν ετοιμάσει πρακτικό συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς.
Οι δύο πλευρές φέρονται να συνομολογούν στο πρακτικό ότι συμβιβάζονται με την χήρα Διαμαντίδη να λαμβάνει το 25% της νόμιμης μοίρας και συγκεκριμένα το συγκεκριμένο ποσοστό έναντι της περιουσίας του Ιδρύματος Διαμαντίδη και ταυτόχρονα να δωρίσει στο Ιδρυμα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.