Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Είπατε τίποτα; Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης ίδρυσαν την «Εθνική Ενότητα» ως συνέχεια της ΕΡΕ και της παραδοσιακής δεξιάς (video)

ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ,,,Αk
080416 ETHN ENOTHTAΑνακοινώθηκε σήμερα τελικά η ίδρυση του νέου κόμματος, οι διεργασίες για το οποίο είχαν αρχίσει, όπως είχαμε γράψει, πριν από καιρό. Θα ονομάζεται «Εθνική Ενότητα» και επικεφαλής του θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και την θέση του Γενικού Γραμματέα θα έχει ο Τάκης Μπαλτάκος.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν δήλωσαν ότι το κόμμα θα έχει αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτιστικό χαρακτήρα και θα διέπεται από τις αρχές της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας του Αβέρωφ και του Καραμανλή, μάλιστα ο Μπαλτάκος επιβεβαίωσε ότι γίνονται επαφές με πρώην Νεοδημοκράτες όπως ο Μιχελάκης και ο Ντινόπουλος και μίλησε και για ενδεχόμενες επαφές με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και για άνοιγμα στους ΑΝ.ΕΛ.
Οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι δικοί μας άνθρωποι. Από εμάς έφυγαν. Δε μπορείς να αγνοείς το 7% του ελληνικού λαού», επεσήμανε. «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ»,  «πρώτος στόχος είναι να κινητοποιηθούν και να σηκωθούν από τον καναπέ οι ψηφοφόροι της ΝΔ»δήλωσαν οι ιδρυτές του νέου κόμματος.




Όσο για τις σχέσεις τους με τη επίσημη ΝΔ είπαν «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».
Άλλα πρόσωπα που τα ονόματά τους είχαν ακουστεί στο παρελθόν δεν παρέστησαν στην συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως, τις φήμες που τους ήθελαν αρνητικούς στο όλο εγχείρημα. Σήμα του κόμματος θα είναι ο πυρσός που παραπέμπει στην παλιά Νέα Δημοκρατίας ο οποίος περικλείεται από…δάφνες. Σε δηλώσεις του ο Καρατζαφέρης είπε ότι θέλουν να πείσουν τους Έλληνες ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει και ότι ο Τσίπρας λόγω της αποτυχίας του επιθυμεί να «αποδράσει» από την κυβέρνηση.
Το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει το νέο κόμμα στις εκλογές να καρπωθεί ποσοστό ψηφοφόρων από όλα τα μη αριστερά κόμματα, αλλά και από τους αναποφάσιστους ή τους αηδιασμένους από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και να έχει όμως τις επόμενες ημέρες λογικά πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις με τυχόν προσχωρήσεις καθώς οι διεργασίες και οι επαφές θα ενταθούν, εμείς φυσικά θα σας ενημερώνουμε συνέχεια και αντικειμενικά.

http://www.elkosmos.gr/baltakos-ke-karatzaferis-idrisan-tin-ethniki-enotita-os-sinechia-tis-ere-ke-tis-paradosiakis-dexias-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html