Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Τί είπατε;Αυξήσεις 4,75% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στη Γερμανία, ύστερα από τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.



Σε σημαντικές αυξήσεις των μισθών των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων προχώρησε η Γερμανία, ύστερα από τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Τα συνδικάτα πραγματοποίησαν διήμερες διαβουλεύσεις με τους εργοδότες, αφού προηγουμένως
είχαν οργανώσει απεργίες σε αερομεταφορές, παιδικούς σταθμούς, δημόσιες συγκοινωνίες, δημοτικές αρχές και σε υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων.
Αρχικά, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αιτούνται αυξήσεις ύψους 6% για 2 εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων, με τους εκπροσώπους των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών να αντιπροτείνουν αυξήσεις 3% για τα επόμενα δύο χρόνια. Εν τέλει, ο συμβιβασμός των δύο πλευρών είχε αποτέλεσμα την αύξηση της τάξης του 4,75% για τους μισθούς του 2016 και 2017.
«Πετύχαμε έναν δίκαιο και αποδεκτό και για τις δύο πλευρές συμβιβασμό», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ ικανοποιημένος δήλωσε και ο επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων Verdi Φρανκ Μπσίρσκε, κάνοντας λόγο για αισθητές βελτιώσεις του πραγματικού εισοδήματος.
Σκέλος της συμφωνίας προβλέπει επίσης την αύξηση των εισφορών για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Οι εισφορές αφορούν κατά το ήμισυ εργαζόμενους, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβάλλεται από εργοδότες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας το κόστος ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ενώ οι δαπάνες για τους δήμους εκτιμώνται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Εργοδοτικού Συνδέσμου (VKA) Τόμας Μπόλε σε έξι δις ευρώ για διάστημα 24 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html