Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΣΥΜΗ: Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το τελωνείο του νησιού.


ΣΥΜΗ: Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το τελωνείο του νησιού.
Φωτιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης στο τελωνείο Σύμης, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:30 τα
ξημερώματα της Πέμπτης στο Τελωνείο Σύμης, το οποίο συστεγάζεται με κατάστημα αφορολογήτων ειδών και βρίσκεται εκτός χερσαίας ζώνης, αλλά σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε με περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής η μεταφορά κλιμακίου στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, καθώς και του εξοπλισμού τους, στη Σύμη.
Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε κινδύνεψαν τα παρακείμενα σκάφη.
Σύμφωνα με το τοπικό site www.symifon.com η φωτιά που αποτέφρωσε όλο το κτίριο του τελωνείου, που ξεκίνησε κατά τις 1.30 περίπου σε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του κτιρίου για άγνωστο λόγο.
Οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και η έλλειψη άμεσης επέμβασης, καθώς και τα ανύπαρκτα μέσα πυρόσβεσης, είχαν ως αποτέλεσμα να ανάψει φωτιά στο παρακείμενο παράθυρο της γωνίας του τελωνείου εσωτερικά, η οποία μεταδόθηκε αργότερα στη στέγη και σε όλο το κτίριο.
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται ανεπαρκή τα πυροσβεστικά μέσα, όταν το αυτοκίνητο του δήμου που χρησιμοποιείται για την πυρόσβεση, προσπαθούσε με σωλήνα διαμέτρου ελάχιστων εκατοστών να σβήσει μια φωτιά που ήθελε μάνικα. Ούτε αντλία να τραβά θάλασσα είδαμε που θα μπορούσε να επέμβει άμεσα με συνεχή ρήψη νερού, ενώ το πυροσβεστικό, έπρεπε να φεύγει για να ξαναγεμίσει τη μικρή δεξαμενή που είχε. Ο δήμος πρέπει να ψάξει το θέμα, γιατί ουσιαστικά ήταν απών. Με τέτοια μέσα δε σβήνονται οι φωτιές.
Ευχής έργο ήταν που το κτίριο ήταν απομονωμένο και μοναχικό, διαφορετικά, θα γινόταν όλη η πόλη παρανάλωμα του πυρός.
 www.symifon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html