Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Κισκίς από το Ισλαμικό Κράτος (χάρτες)


Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Κισκίς από το Ισλαμικό Κράτος (χάρτες)




Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος τη στρατηγικής σημασίας πόλη Κισκίς, στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία
της Χασάκα.
«Μετά από άγριες μάχες με τους τρομοκράτες του Νταές [Ισλαμικό Κράτος], οι δυνάμεις μας κατάφεραν να απελευθερώσουν την πόλη Κισκίς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF μιλώντας στο ARA News.
Η πόλη πέρασε στον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων την Παρασκευή. Στη μάχη σκοτώθηκαν 7 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και δύο μαχητές των SDF.
Από την Κισκίς γινόταν ο ανεφοδιασμός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Χασάκα. Η απώλεια της Κισκίς επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη θέση των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία.

map_kishkish Στον χάρτη η πινέζα δείχνει την πόλη Κισκίς που απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος.

Την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος δέχθηκε και σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τους Αμερικανούς στην επαρχία της Χασάκα.
Τα αμερικανικά πολεμικά σφυροκόπησαν οχυρωματικές θέσεις των τζιχαντιστών και βαρύ οπλισμό τους στα χωριά Ζιγιαράτ και Χουμέρα.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχική δύναμη στην οποία συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και Τουρκμένοι, με κορμό τους Κούρδους του YPG, και υποστηρίζονται κυρίως από τις ΗΠΑ.
Η εκστρατεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία αποσκοπεί στο να τεθεί υπό κουρδικό έλεγχο ολόκληρη η επαρχία της Χασάκα.
Δείτε την επαρχία της Χασάκα, με κόκκινο περίγραμμα, στον χάρτη της Συρίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html