Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Στην Κίνα φτιάχνουν θεματικό πάρκο με Παρθενώνα και Σφίγγα

  

PARTHENONAS2-5Αντίγραφα του Παρθενώνα και της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας έφτιαξε ένα νέο θεματικό πάρκο στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Το θεματικό πάρκο στο Lanzhou θέλει να γίνει ο νέος πόλος έλξης τουριστών, φτιάχνοντας αντίγραφα μνημείων από δύο αρχαίους πολιτισμούς. Η είδηση έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου ένα θεματικό πάρκο στην επαρχία Hebei κατεδάφισε ένα αντίγραφο φυσικού μεγέθους της Σφίγγας μετά από καταγγελία των αιγυπτιακών αρχών στην UNESCO.
PARTHENONAS3-5
Τα αντίγραφα του Παρθενώνα και της Σφίγγας έχουν χτιστεί σε μια έκταση 2,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων (667 στρεμμάτων). Το θεματικό πάρκο, που αναμένεται να κοστείσει 526 εκατομμύρια λίρες, είναι το πρώτο στάδιο ενός φιλόδοξου σχεδίου από την κυβέρνηση Lanzhou με την ελπίδα να αναβιώσει τη Silk Road κουλτούρα.
sfigga1-5
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 31 Μαΐου δείχνουν πως τα αντίγραφα του Παρθενώνα και της Σφίγγας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το πάρκο, που βρίσκεται στην άκρη της ερήμου obi, θα περιλαμβάνει και αντίγραφα από άλλα διεθνή ορόσημα. "Δώσε μου μια μέρα και θα σου δείξω 1.000 χρόνια. Δώσε μου μια μέρα και θα σου δείξω όλο τον κόσμο" είναι το σλόγκαν του νέου θεματικού πάρκου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html