Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ !!ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΛΑΕΡΜΩΝ!! ΜΕ ΒΥΤΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ΥΔΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ ! Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ !!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συμβαίνει στην νήσο Ρόδο εν έτη 2016μ.χ.χ.

Η παρατεταμένη ανομβρία που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας ,   μπορεί να εξελιχθεί  σε κοινή συμφορά αν συνεχιστεί, με  απρόβλεπτες συνέπειες στο άμεσο μέλλον για τον τόπο μας, η καιρική ανωμαλία  των τελευταίων χρόνων άρχισε να
εκδηλώνει τα σημάδια της για το κακό που μπορεί να μας βρεί.
Μέρα με την μέρα, μαθαίνουμε για πηγές μια μετά την άλλη να στερεύουν, πηγάδια να ξεραίνονται, γεωτρήσεις να στουπώνουν ,συνάμα  υπάρχει ορατός κίνδυνος να χαθεί η παραγωγή λαδιού, τα δέντρα για να σωθούν ρίχνουν τον καρπό, την ίδια στιγμή βλέπουμε απ'τους ιθύνοντες του δήμου να μην άπτονται στα σοβαρα επι του θέματος, να το έχουν ρυθμίσει στον αυτόματο πιλότο δηλαδή.
Τραγικό παράδειγμα της αναισθησίας των ιθυνόντων του δήμου είναι,  η μη λήψη άμεσων μέτρων για την ομαλή υδροδότηση του χωριού Λάερμα που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα απο την έλλειψη νερού, αφού η γεώτρηση που ανανέωνε την δεξαμενή του χωριού στέρεψε,  και αντι οι ασόβαροι εκλεγμένοι υπεύθυνοι του δήμου και της ΔΕΥΑΡ να προβούν σε άμεση αναζήτηση νέας πηγής, και να την συνδέσουν στην δεξαμενή του χωριού, τα φόρτωσαν στον κόκορα της περιφέρειας, που ευτυχώς ανταποκρίθηκε άμεσα , δρομολογώντας τα βυτία πυρόσβεσης της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και μεταφέρουν πόσιμο νερό απο την Λάρδο στην δεξαμενή του χωριού μέρα νύχτα! 

Οι κάτοικοι του χωριού  είναι ανάστατοι, αφού δεν έχουν την πολυτέλεια να λουστούν σαν άνθρωποι, όπως επίσης να ποτίσουν τα φυτά τους, ο πάρεδρος του χωριού όπου βρεθεί και όπου σταθεί υποδείχνει τον υπεύθυνο,,Φώτη Χατζη-διάκο.

Αν λάβουμε  σοβαρά υπόψιν μας τα ως τώρα καιρικά δεδομένα, όπως εξελίσσονται , θα πρέπει να  λάβουμε μέτρα ασφαλείας, όπως:
Α]Απαγόρευση νέων αδειών ξενοδοχειακών μονάδων, διότι οι νέες  ξενοδοχειακές μονάδες φέρνουν νέα κέρδη, όμως οι τουρίστες θέλουν νερά, 150.000 κλίνες είναι υπερ αρκετές για το νησί μας, φτάνει ποιά!!! Μάθαμε για χιλιάδες κλίνες που θα χτίσουν οι Γερμανοί της TUI στην νότια Ρόδο, και άλλα οι Χατζηλαζαραίοι, και δεν συμμαζεύεται,   γιατί καλά να είναι τα  πακέτα που πακετάρουν οι πατριωτάρες ξενοδόχοι, αλλά δεν νοιάζονται πραγματικά για το τι μέλει γενεσθαι για τον τόπο.
Β] Παύση μέχρι νεοτέρας για την μεταφορά  νερου με τάνγκερ στα άνυδρα  νησιά απο την Κάλαθο,σε λίγο θα τραβούν θάλασσα,,  και να κοιτάξει το κράτος να βρεί εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημα των άνυδρων νησιών, εώς ότου  γεμίσουν οι υδροφόροι ορίζοντες του νησιού ,και βλέπουμε, ταυτόχρονα κάποιοι τρώνε πολύ επιδοτούμενο κυβερνητικό  χρήμα.
Γ] Σοβαρός έλεγχος πόρτα πόρτα, για την πάταξη των παράνομων γεωτρήσεων και σοβαρά   πρόστιμα για τους παραβάτες.
Και πάλι ευχόμαστε να αρχίσουν οι βροχές που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, που θα επαναφέρουν την ομαλότητα στην πανίδα και χλωρίδα του νησιού, 

1 σχόλιο:

  1. Τα νεα ξενοδοχεια ειναι μονο για τους ξενοδοχους δεν ηπαρχει περιπτωση να βγει ο τουριστας εξω ,ερχουνται τρωνε, πινουν, και εαν του πης που ειναι η Λινδος η Ροδος δεν θα ξερει ,τερμα η πισινες,κτλ το μονο που μας αφηνουν ειναι γεματους βιολογικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html