Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δημιουργείται προσωρινός καταυλισμός τσιγγάνων στην περιοχή Ασγούρου




Τσιγγάνοι συλλήψεις
Την δημιουργία προσωρινού καταυλισμού για την φιλοξενία τσιγγάνων στην υπ’ αρίθμ. Κ.Μ. 297Α μερίδα γαιών Ασγούρου, κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο, προωθεί η δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι ο χώρος δεν επαρκεί για την φιλοξενία των 56 οικογενειών
που καταμετρήθηκαν στο νησί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», στον χώρο αναμένεται να εγκατασταθούν, αν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, μόνο οι οικογένειες που διαμένουν σήμερα στον παράνομο καταυλισμό του Κορακόνερου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ν. Θεοδωρίδης, δεν έχει αντίρρηση για την δημιουργία του συγκεκριμένου καταυλισμού μετά και την γνωμοδότηση της επιτροπής του άρθρου 2 της αρίθμ. 23461/2003 ΚΥΑ, «Καθορισμός των κατάλληλων χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση πλανόδιων».
Εχει μεν ζητήσει από τον Δήμο Ρόδου, να προσκομίσει πρόσθετα στοιχεία, πριν αποφανθεί επί της καταλληλότητας ή όχι της υπ’ αρίθμ. Κ.Μ. 297Α μερίδας γαιών Ασγούρου, πλην όμως θεωρεί την πρόταση ως μια καλή λύση για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από το Κορακόνερο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η αρμόδια επιτροπή στην γνωμοδότησή της αναφέρει ότι «ζητούμενο δεν είναι μόνο η εξεύρεση ενός χώρου, αλλά η διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών διαβίωσης, που θα επιτρέψουν τόσο στους ΡΟΜΑ όσο και στους περίοικους να ζήσουν αρμονικά μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος. Τελικός στόχος της όλης παρέμβασης θα πρέπει να είναι η ,,,Περισσότερα στην πηγή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html