Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα. Συγχαρητήρια κερδίσατε 800€ από σούπερ μάρκετ.






Σήμερα 27/12/2016 και ώρα 12:49 δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από τον αριθμό 2120001942 και άκουσα, σε ηχογραφημένο μήνυμα, πως κέρδισα 800€ από σούπερ μάρκετ.
  • ΑΠΑΤΗ

Είναι η ίδια, γνωστή απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς – έρευνες που χρησιμοποιούν τα ονόματα γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μασούτης κτλ.) με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες και να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις.
Μια έρευνα για το συγκεκριμένο νούμερο μας έδειξε πως το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους.

Όπως βλέπετε στις παραπάνω εικόνες, τον τελευταίο μήνα (Δεκ 2016) εκτός από τους ψεύτικους διαγωνισμούς που παραπληροφορούν στο διαδίκτυο, προσπαθούν να παραπλανήσουν και με τηλεφωνικές κλήσεις. Αναφέρουν πως κερδίσατε 800€ αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο ένας θα κερδίσει αυτό το ποσό στους 6 μήνες που κρατάει ο «διαγωνισμός» και όλοι θα γραφτούν σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με συνδρομή. Η χρέωση γίνεται σε τακτική βάση (όπως εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία) και ενδέχεται να εξαρτάται από το περιεχόμενο που λαμβάνει ή αποστέλλει ο χρήστης.
Πως μπορώ να αποκλείσω από το τηλέφωνό μου κλήσεις προς ΥΠΠ;
Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην εταιρία τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής για να τεθεί στη γραμμή σας φραγή πρόσβασης προς όλες τις ΥΠΠ ή σε συγκεκριμένες αριθμοδοτικές σειρές. Αντίστοιχα φραγή μπορεί να γίνει σε SMS/MMS για ΥΠΠ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας σας.
Ενημερώστε τους φίλους και γνωστού σας, γιατί δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα της παραπάνω απάτης με τους ψεύτικους διαγωνισμούς που υπόσχονται διάφορα ποσά ή ακριβά κινητά (π.χ. iPhone 6) που μοναδικό στόχο έχουν, να σας εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας.
   ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΗΣΗ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ 2311802400 ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΡΕΛΑ €  ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΑΦΑ !!! 
Θοδωρής Δανιηλίδης

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html