550_Copy_of_300spartanwarriors-Niko.jpg
Η μακραίωνη Ρωμαική κυριαρχία δεν εξάλειψε  την Ελληνική φυλή από την αρχέγονη κοιτίδα της, οπότε και οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι Ρωμαίοι ούτε φυλετικά ούτε γλωσσικά αλλά ούτε και πολιτιστικά
και επομένως δεν είναι Ρωμιοί.
Η νεοελληνική γλώσσα δεν είναι λατινική ή νεολατινική, όπως συμβαίνει με τις σημερινές γλώσσες των Ιταλών, Ισπανών, Πορτογάλλων και μερικώς των Γάλλων, αλλά κατάγεται απ'ευθείας από την αρχαία Ελληνική γλώσσα, την μητέρα των γλωσσών.     

Η κατάκτηση ενός λαού δεν σημαίνει υποχρεωτικά και την ταύτισή του φυλετικά ή πολιτισμικά με τον κατακτητή, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί για τους Έλληνες παρότι μπορεί να έχει συμβεί για άλλους υποδουλωθέντες λαούς στην ιστορία. Οι Έλληνες παρέμειναν Έλληνες κάτω από την ρωμαική κυριαρχία, όπως παρέμειναν Έλληνες και κάτω από την Τουρκική κυριαρχία.
Αν δεκτούμε να ονομαζόμαστε "Ρωμιοί", τότε αυτό σημαίνει ότι δεχόμαστε ότι η ιστορία μας αρχίζει από τη μάχη της Πύδνας το 168 πριν. και την ήττα των Μακεδόνων οπότε και οι Ρωμαϊκές λεγεώνες κατέλαβαν Ελληνικά εδάφη, απορρίπτοντας έτσι ιστορία χιλιάδων ετών, τον πολιτισμό των Κυκλαδιτών, των Μινωιτών, των Μυκηναίων, τους Αρχαϊκούς χρόνους, τους Κλασσικούς χρόνους, τους Ελληνιστικούς χρόνους, τους Ίωνες φιλοσόφους και την ανάπτυξη των τεχνών και επιστημών. Η λαμπρή αυτή ιστορία δεν ανήκει στους Ρωμιούς.. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος ΕΛΛΗΝ  είχε απαγορευτεί στούς Ελληνες από τον ανθέλληνα ρασοφόρο Αθανάσιο!!
Δεν υπάρχει άλλη ονομασία για τον Έλληνα για τους ιουδαιοχριστιανους  υπάρχουν πολλές καθώς δεν έχουν πατρίδα και ιστορία !!Παραθέτω μερικά ονόματα των ιουδαιοχριστιανων .Εβραιοχριστιανοι  ,Ναζωραιοι  ,Ιουδαιοι  ,Ρωμαιοχριστιανοι  ,κ.τ.π!!!
....
Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος!!!
Οι Έλληνες δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα κλαίνε για την χαμένη πατρίδα!
!

http://apollonios.pblogs.gr/2016/12/oi-ellhnes-den-giortazoyn-ta-ebraiohristoygenna-klaine-gia-thn-h.html