Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε βουλγαρική εγκληματική ομάδα πώλησης βρεφών




Σόφια.

Η ελληνική αστυνομία στη βόρεια Ελλάδα εξάρθρωσε κύκλωμα πώλησης βρεφών βουλγαρικής εγκληματικής ομάδας, ανέφερε σήμερα η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση.



Η τιμή για κάθε βουλγαρικό βρέφος ήταν από έξι ως οκτώ χιλιάδες ευρώ.


Η αστυνομία παρακολουθούσε επί αρκετούς μήνες τις δράσεις των συμμετεχόντων στο κύκλωμα αυτό. Συνελήφθησαν Βούλγαροι και Έλληνες που εμπλέκονται στην πώληση μωρών.



Η συμμορία δρούσε στη Βουλγαρία, έβρισκε φτωχές έγκυες γυναίκες και τις έπειθε να πουλήσουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια τις μετέφερε στην Κατερίνη για να γεννήσουν. Κατόπιν, αφού γεννούσαν οι Βουλγάρες σε κλινική της Πιερίας,  άρχιζε ο ελληνικός κύκλος της δράσης με αλυσίδα εμπλεκομένων γιατρών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων.



Η οργάνωση είχε στηθεί με κάθε λεπτομέρεια. Η αστυνομία έστειλε δύο  μυστικούς αστυνομικούς , οι οποίοι προσποιήθηκαν την άτεκνη οικογένεια που ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί. Οι διακινητές ζήτησαν € 8.000.



Η έρευνα έδειξε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 13 παράνομες υιοθεσίες, αλλά, ίσως, και περισσότερες. 



Η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει ποιες είναι οι βιολογικές μητέρες των 13 παιδιών που εντοπίστηκαν, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html