Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Στην Κίνα τρώνε μωρά και στην Ελλάδα, τρώνε ό,τι τους σερβίρουν…Καταρρίπτεται !


Να με συγχωρέσει το γνωστό blog taxalia, που του έκλεψα τον τίτλο, αλλά ήταν τόσο πετυχημένος που δεν μπόρεσα να αντισταθώ.
Η είδηση πως στην κίνα τρώνε ανθρώπινα έμβρυα υπάρχει σε αρκετά
ελληνικά, blogs, συνοδεύεται από μερικές φωτογραφίες, για απόδειξη και ο καθένας προσθέτει και λίγη σάλτσα παραπάνω. Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι Κινέζοι κάνουν διάφορα που δεν συμβαδίζουν με το δυτικό πολιτισμό!
Να σας ενημερώσω ότι το θέαμα είναι πολύ αηδιαστικό.
Μπορείτε να δείτε το hoax και αρκετές φωτογραφίες ΕΔΩΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ
Ανάλυση.
Η αλήθεια πίσω από τις φωτογραφίες είναι λιγότερο τρομακτική.
Ο άνθρωπος που απεικονίζετε στις φωτογραφίες να τρώει ένα μωρό, είναι ο Κινέζος καλλιτέχνης Zhu yu και οι φωτογραφίες είναι ένα τμήμα από τη “δουλεία” του από μια έκθεση στην shanghai to 2000 με τίτλο Eating people. Το hoax στην αρχική του μορφή κυκλοφόρησε με email και η Scotlandyard και το FBI πραγματοποίησαν έρευνα για να ανακαλύψουν το “τέρας” που τρώει μωρά. Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Οι φωτογραφίες ήταν στημένες και χρησιμοποιήθηκαν τμήματα από πλαστικές κούκλες και το σώμα μιας πάπιας. Στιγμιότυπα προβλήθηκαν και σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 το 2003 με αρκετές αντιδράσεις.
Ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης έφτασε σε σημείο να αφαιρέσει χειρουργικά, ένα κομμάτι από το δέρμα του και να το μεταμοσχεύσει στην πλάτη ενός νεκρού γουρουνιού. Για την ιστορία να πούμε, ο Zhu yu δηλώνειότι, είναι χριστιανός και κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης αηδίασε τόσο που έκανε εμετό δυο φορές.
Σε άλλα blogs, θα δούμε να αναφέρετε ότι οι φωτογραφίες είναι του καλλιτέχνη αλλά συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι τρώει ανθρώπινα έμβρυα. Έχουνπεράσει 13 χρόνια, αλλά η ψεύτικη είδηση συνεχίζει να υπάρχει. Από τότε η είδηση έχει εξελιχθεί – μεταλλαχθεί και έχουν προστεθεί κι’ άλλες φωτογραφίες, όπως μυαλά εμβρύων σε βαζάκια ή σούπα εμβρύου. Προστέθηκαν και άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα και μερικές ιστορίες, για σούπα που κάνει καλό στην ερωτική ζωή. Μια έρευνα στο google “Στην κίνα τρώνε μωρά” θα σας βγάλει διάφορες παραλλαγές της ιστορίας. 
Το μεγάλο μειονέκτημα του internet είναι ότι αποτελεί ιδανικό μέσο παραπληροφόρησης, προπαγάνδας και διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι διαβάζουμε και να το ψάχνουμε πολύ καλά, αν κάτι μας ενδιαφέρει.
Διαβάζουμε περισσότερα:

Ευχαριστώ τη φίλη που μου το θύμισε.
http://ellinikahoaxes.gr/2013/

Θοδωρής Δανιηλίδης

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html