Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Γ. Φλεβάρης: «Μαίνεται ο κεκηρυγμένος πόλεμος μεταξύ των ελαιουργών»


Η φωτογραφία δεν είναι αληθινή διαμορφώθηκε και αποσκοπεί σε σάτιρα
Με την φράση «μαίνεται ο κεκηρυγμένος πόλεμος μεταξύ των ελαιουργών», ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, θέλησε χθες, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, να ξεκαθαρίσει την θέση του ιδίου ως υπεύθυνου αλλά και της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τις διαδικασίες χορήγησης αδειών στα ελαιουργεία της Ρόδου.
Το θέμα με την αδειοδότηση των ελαιουργείων στην Ρόδο ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό και όπως είναι ήδη γνωστό, το αρμόδιο τμήμα Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του οποίου είναι επικεφαλής ο κ. Φλεβάρης, είχε απευθύνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις και είχε γνωστοποιήσει επανειλημμένα τις προθεσμίες για την κατάθεση δικαιολογητικών, για τη χορήγηση αδείας.
«Ο πόλεμος είναι μεταξύ των ελαιουργών. Το πρόβλημα ξεκίνησε μέσα από τον ίδιο τον κλάδο, όπου ο ένας καταγγέλλει τον άλλον –και όποιος θέλει ας με διαψεύσει! Μέσα από τον κλάδο ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι καταγγελίες επί καταγγελιών….» δήλωσε ο αντ/ρχης.
Ο αντιπεριφερειάρχης πάντως, ξεκαθάρισε πως η ελαιουργική περίοδος του 2016, είναι πάρα πολύ σημαντική για τους ελαιουργούς και τους παραγωγούς του ελαιόλαδου καθώς και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Είναι μια σημαντική χρονιά που θα καταγραφεί, καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο γενικευμένη και σε τόσο ευρύ βαθμό μία νόμιμη λειτουργία των ελαιουργείων. Για την επιτυχία αυτή εργάστηκαν όλοι και κυρίως η περιφερειακή αρχή. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης έδωσε γραμμή σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης. Και είναι η ώρα να μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αλλά να τα βγάζουμε στην επιφάνεια και να τα αντιμετωπίζουμε» όπως είπε, ανακοινώνοντας πως η πλειοψηφία των ελαιουργείων σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και στην Ρόδο λειτουργούν νόμιμα. Όλοι οι παραγωγοί εξυπηρετούνται κάτι που αποτέλεσε στόχο εξ αρχής.
Σαφείς πολιτικές 
αιχμές για την 
προηγούμενη αρχή
Ο κ. Φλεβάρης, άφησε σαφείς πολιτικές αιχμές για τις πρακτικές που ακολουθούνταν μέχρι πρότινος από την προηγούμενη περιφερειακή (και πρώην νομαρχιακή αρχή) καθώς κυριαρχούσε η ‘παρανομία’, τρόπον τινά: «Κάποιοι θεώρησαν ότι θα ακολουθηθεί και αυτή την φορά η μέθοδος του παρελθόντος, με συσκέψεις επί συσκέψεων κατά την οποία μεταποιητικές μονάδες ελαιουργείων, μπορεί και….. δέκα χρόνια να λειτουργούσαν χωρίς άδεια! Δεκατέσσερις ελαιουργικές μονάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συν μία των Λαέρμων για την οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης. Στον κλάδο αυτόν, από τις 14 μονάδες, οι εννέα λειτουργούν νόμιμα και όλοι οι παραγωγοί εξυπηρετούνται κανονικά. Θέλω να συμπληρώσω ότι και το πυρηνελαιουργείο λειτουργεί κανονικά και νόμιμα. Σήμερα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ελαιουργική φάση των ελαιουργείων που αγκαλιάζει τον πρωτογενή τομέα. Η διαδικασία πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά με την έκδοση αδειών σε όποιον προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά».
Ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης ονομάτισε ευθέως το πρόβλημα που προήλθε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην ΔΕΥΑΡ η οποία απέστειλε σχετικό έγγραφο (με υπογραφή του γενικού διευθυντή της) με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου 2016, όπου η πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα Ανδριάνα Μπαφίτη, ζητούσε να ανακληθεί η άδεια νομίμως λειτουργούντων ελαιουργείων.
«Δηλαδή τι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια; Τι γινόταν επί της θητείας της προηγούμενης περιφερειακής αρχής; Πρόκειται περί δυσμενούς διοικητικής πράξης εάν είναι να ανακληθεί η νόμιμη λειτουργία ενός ελαιουργείου. Εμείς θα απαντήσουμε εντός της προβλεπόμενης από το Νόμο, προθεσμίας και τίποτε δεν θα μείνει αναπάντητο…. Το συγκεκριμένο θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς όλοι πίστευαν ότι επειδή λειτουργούσαν υπό το παλαιό καθεστώς, έτσι θα συνέχιζαν. Στην Πολιτική όμως, έχει δύο δρόμους: η κίνηση και η ακινησία. Η δράση και η αδράνεια. Η τόλμη και η ατολμία», κατέληξε ο κ. Γ. Φλεβάρης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html