Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά να γιατί πρέπει να πίνετε νερό από κύπελλα χαλκού!

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλκινα ποτηρια
Τα γραπτά της Αγιουρβέδα συνιστούν την πόση νερού που είναι αποθηκευμένο σε δοχεία από χαλκό, διότι πιστεύεται ότι ο χαλκός έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντι-καρκινικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι ένα ορυκτό απαραίτητο για το σώμα μας. Υπήρξαν ιατρικές μελέτες που δείχνουν τα οφέλη του πόσιμου
νερού που αποθηκεύεται σε δοχεία χαλκού.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2012, η αποθήκευση μολυσμένου νερού σε δοχεία χαλκού έως και 16 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου, μειώνει σημαντικά την παρουσία επιβλαβών μικροβίων. Επιπλέον, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χαλκός είναι η καλύτερη λύση για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Υπάρχουν άλλες έρευνες που έδειξαν ότι οι επιφάνειες του χαλκού σε ένα νοσοκομείο σκότωσαν το 97% των βακτηρίων ICU που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, με αποτέλεσμα 40% μείωση των ποσοστών μόλυνσης.

Ο Sadhguru, ένας Ινδός γιόγκι, μυστικιστής, φιλάνθρωπος, είπε, «Αν κρατήσετε το νερό σε ένα δοχείο χαλκού, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, το νερό αποκτά μια ορισμένη ποιότητα, από τον χαλκό, κάτι που είναι πολύ καλό για το ήπαρ σας και γενικά για την υγεία και την ενέργειά σας».

Τα γραπτά της Αγιουρβέδα δείχνουν ότι το νερό που αποθηκεύεται σε δοχεία χαλκού έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί τα τρία doshas στο σώμα σας (Vata, Pitta και Kapha). Dosha είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «συγκρότηση μυαλού και σώματος,» και τα τρία doshas είναι παρόντα σε κάθε κύτταρο, ιστό και όργανα – για τη μετακίνηση, το μεταβολισμό και τη ρευστότητα – και αποτελούν βασικά συστατικά της ζωής μας.


Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Με το να πίνετε νερό από φλιτζάνια χαλκού (σε θερμοκρασία δωματίου), θα καθαρίσετε τα νεφρά και το πεπτικό σύστημα.
Ο χαλκός είναι ένα καλό τονωτικό για το συκώτι, την σπλήνα και το λεμφικό σύστημα.
Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος
Τονώνει το μυαλό σας
Παράγει μελανίνη (χρώση των ματιών, των μαλλιών και του δέρματος) στο σώμα μας
Βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό
Σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια στο νερό
Ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα
Διευκολύνει τον πόνο που προκαλείται από διογκωμένες αρθρώσεις, όπως στην περίπτωση της αρθρίτιδας
Επιβραδύνει τη γήρανση
Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα
Οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε το νερό σε μια κανάτα χαλκού κατά διάρκεια της νύχτας και να πίνετε το θετικά φορτισμένο νερό νωρίς το πρωί ή 2-3 φορές σε μια μέρα. Θα επωφεληθείτε πάρα πολύ από αυτό το νερό. Ποτέ μην βάζετε το νερό στο ψυγείο. Τακτικά πλένετε το κύπελλο χαλκού με φρέσκο ​​λεμόνι ή ζύμη από αλάτι και ταμάρινδο (Ασιατικό φρούτο).

Σε αυτήν την σύγχρονη εποχή, συχνά επιλέγουμε την ευκολία πάνω από την υγιή ζωή. Το πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο επιβλαβές για το περιβάλλον, αλλά αποτελεί και κίνδυνο για την υγεία.

Μην το παρακάνετε σε αυτήν την πρακτική. Είναι πάντα καλύτερο να κάνουμε επιπλέον έρευνα πριν ξεκινήσουμε την εξάσκηση σε νέα πράγματα.

ydro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html