Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ε ρε τα χάλια τους… Στο Facebook έκοψαν ως άσεμνο άγαλμα του Ποσειδώνα!



Νέα πυρά δέχθηκε το Facebook για την λογοκρισία που επέβαλε σε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το άγαλμα του Ποσειδώνα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και δεσπόζει στην Πιάτσα
ντελ Νετούνο στη Μπολόνια.
Οι απίστευτοι αυτοματοι μηχανισμοί λογοκρισίας και σεμνοτυφίας, που δεν πιάνουν πορνό αλλά σκοντάφτουν προβληματισμένοι σε ένα αρχαιοπρεπές άγαλμα  και τους οποίους ελέγχουν κάποια άτομα, αποδεικνύουν το πραγματικό επίπεδο του χώρου….
Η φωτο είχε αναρτηθεί απο την ιταλίδα συγγραφέα  Ελίζα Μπαρμπάρι και το μήνυμα που έλαβε όταν την την «κατέβασε» ο μηχανισμός, έλεγε  τα εξής:
Η χρήση αυτής της εικόνας δεν εγκρίνεται γιατί παραβιάζει τις αρχές του Facebook για τη διαφήμιση. Παρουσιάζει μια εικόνα με περιεχόμενο σεξουαλικό το οποίο απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό το ανθρώπινο σώμα επικεντρωνόμενο χωρίς να χρειάζεται σε τμήματα του ανθρωπίνου σώματος. Η χρήση τέτοιων εικόνων δεν επιτρέπεται ακόμα και αν αυτό γίνεται για εκπαιδευτικούς ή καλλιτεχνικούς λόγους
Εκπρόσωπος του Facebook ζητησε στη συνέχεια συγγνώμη για τη γκάφα λέγοντας  «η ομάδα μας διαχειρίζεται εκατομμύρια εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις από λάθος απαγορεύουμε διαφημίσεις. Αυτή η εικόνα δεν παραβιάζει τους κανόνες μας. Ζητούμε συγγνώμη και ενημέρωνουμε τον χρήστη ότι εγκρίνουμε την ανάρτηση».
Αναλογίζεται κανείς με τρόμο ότι αυτοί άμα δουν τον Ερμη του Πραξιτέλη θα πιστέψουν οτι κοψαμε το επιμαχο τμήμα με φότοσοπ για να μας εγκρίνουν την αναρτηση…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html