Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 4.000 νεκρούς έξω από Μοσούλη – Εκεί τους εκτελούσαν και τους έριχναν


 Ένας ομαδικός τάφος που θεωρείται ότι περιέχει 4.000 νεκρούς ανακαλύφθηκε στα περίχωρα της Μοσούλης, στο Ιράκ.Ο ομαδικός τάφος απέχει κάτι λιγότερο από 9 χιλιόμετρα έξω
από τη Μοσούλη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, οι νεκροί ρίχτηκαν εκεί από τους τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια του 2014.
Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε τα θύματα στη Χάσφα, στο σημείο που βρέθηκε ο ομαδικός τάφος, με φάλαγγες λεωφορείων και φορτηγών, είπε ο 40χρονος Μαχμούντ που μίλησε στην Telegraph.
«Οι άνδρες είχαν τα χέρια και τα μάτια τους δεμένα. Τους οδηγούσαν στην καταβόθρα και τους πυροβολούσαν με μια σφαίρα πίσω από το κεφάλι», περιέγραψε ο ίδιος.
Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Στα τέλη του Ιανουαρίου 2017 ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε την απελευθέρωση του τομέα της πόλης που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Τίγρη ενώ τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείριση απελευθέρωσης και της δυτικής μεριάς της πόλης.
Στις 23 Φεβρουαρίου ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε το αεροδρόμιο της Μοσούλης.
Ο ομαδικός τάφος στη Χάσφα θεωρείται ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί στο έδαφος του Ιράκ αυτά τα δυόμιση χρόνια πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Δεν ήταν μόνο χώρος ταφής αλλά και εκτέλεσης των αντιφροντούντων από τους τζιχαντιστές.
Αν και η καταβόθρα είχε βάθος μέχρι 400 μέτρα, από τα πολλά πτώματα έχει γεμίσει μέχρι την επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html