Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αίγυπτος: Το τεράστιο άγαλμα που βρέθηκε δεν είναι του Ραμσή Β

  Κάιρο.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα, 16 Μαρτίου 2017, ότι το τεράστιο άγαλμα που πρόσφατα ανακαλύφθηκε στο Κάιρο  και εικάσθηκε ότι επρόκειτο για άγαλμα του πιο γνωστού φαραώ Ραμσή Β ΄, μάλλον ανήκει σε κάποιον άλλον Αιγύπτιο ηγεμόνα.




Ο υπουργός Χαλέντ ελ Ανάνι σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι ο κολοσσός που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ανατολικό προάστιο του Καΐρου απεικονίζει τον Ψαμμήτιχο Α' που κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 664 έως το 610 π.Χ.



Ο ελ Ανάνι μίλησε στην μπροστινή αυλή του φημισμένου αιγυπτιακού μουσείου στην καρδιά του Καΐρου καθισμένος μόλις λίγα  μέτρα  μακριά από τα τμήματα του αγάλματος, το κορμό και την κεφαλή, που μεταφέρθηκαν στο μουσείο την Πέμπτη. (dailystar.com.lb)



--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html