Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μουσουλμάνοι απήγαγαν μία έφηβη χριστιανή. Καταρρίπτεται


Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκε μια είδηση που μιλούσε για μια έφηβη χριστιανικής καταγωγής με το όνομα Λυδία, απήχθη από μουσουλμάνους άντρες και τιμωρήθηκε για την πίστη της, με τον ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων. Είναι αλήθεια; 

  • ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο fanpage.grolastifora.grpentapostagma.gr και piraeuspress.gr

Κτηνωδία: μουσουλμάνοι απήγαγαν μία έφηβη χριστιανή. Μόλις δείτε ΠΩΣ την τιμώρησαν για την πίστη της, θα παγώσετε!

Tweet
Στη Δυτική Αφρική, ένα 14χρονο κορίτσι χριστιανικής καταγωγής απήχθη από μουσουλμάνους άντρες και τιμωρήθηκε για την εξάσκηση της πίστης της με τον πιο τραγικό τρόπο, με τον ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων.
Η έφηβη, με το όνομα Lydia, επέστρεφε σπίτι της από το σχολείο, όταν απήχθη από εξτρεμιστές άντρες και την ακρωτηρίασαν βάναυσα. Οι άντρες στη συνέχεια την παράτησαν μόνη να αιμορραγεί και να ουρλιάζει για βοήθεια.
Ένας ντόπιος άκουσε τις φωνές της Lydia και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Όταν διακομίσθηκε, έπεσε σε κώμα και έκτοτε αγωνίζεται για την ζωή της.
Η έφηβη έγινε στόχος εξαιτίας της χριστιανικής της πίστης. Μιλούσε συχνά για τον Εσταυρωμένο και την Ανάστασή του.
Η τραγική ιστορία γρήγορα έγινε viral, και πολλοί ζητούν οι εγκληματίες να τιμωρηθούν από το νόμο.
«Περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να διαβάσουν αυτή την ιστορία και ίσως έτσι καταλάβουν γιατί ο Τραμπ θέλει να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Αν αυτή ήταν η κόρη σας;» σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook.
«Έφτασε ο καιρός να το σταματήσουμε αυτό. Πρέπει να υπερασπιστούμε το έδαφός μας και να υποστηρίξουμε τον πρόεδρό μας. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκδιωχθούν από την Αμερική πριν συμβεί το ίδιο σε κάποια κόρη μας,» σχολίασε κάποιος άλλος.
Η παραπάνω ιστορία της Λύδιας έχει και συνέχεια. Μετά από 6 μέρες στο νοσοκομείο η Λύδια πέθανε και οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό της. Μια ώρα αργότερα οι δικοί της παρατήρησαν μια κίνηση και η Λύδια αναστήθηκε. Οι απαγωγείς μετά το θαύμα μετάνιωσαν για τις πράξεις τους και πήγαν στο σπίτι της να ζητήσουν συχώρεση. Η Λύδια και ο πατέρας της απάντησαν πως θα πρέπει να ζητήσουν συγχώρεση από το θεό.
Η «είδηση» της Λυδίας είχε αναπαραχθεί από αρκετά θρησκευτικά blogs του εξωτερικού και έφτασε στην Ελλάδα. Όμως μετά από έλεγχο της αρχικής πηγής της ιστορίας, αρκετά blogs την απέσυραν και ζήτησαν συγνώμη.
Η παραπάνω ιστορία δεν είναι πραγματική. Η αρχική της πηγή, είναι ένας Ινδός ευαγγελιστής με το όνομα Paul Ciniraj, που φαίνεται να κατασκευάζει συχνά τέτοιες ιστορίες. Ο Ινδός Paul Ciniraj έχει ιδρύσει μια οργάνωση και ζητάει χρήματα για να μοιράσει τη βίβλο στη Μέση Ανατολή. Αλλά είναι αρκετά παράξενο να μοιράζουν τη Βίβλο στη Μέση Ανατολή από την Ινδία και δεν υπάρχουν αποδείξεις πως κάτι τέτοιο συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Ο Ινδός Paul Ciniraj έχει δημοσιεύσει αρκετές ιστορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ισχυρίστηκε πως δύο κοπέλες που δολοφονήθηκαν ανήκαν στη μυστική του θρησκευτική οργάνωση, αλλά αυτό διαψεύσθηκε από την Αστυνομία.
Αν θα ψάξουμε δεν θα βρούμε πουθενά την είδηση με την απαγωγή της Λυδία, παρά μόνο στις αναπαραγωγές της αρχικής πηγής του Ινδού ευαγγελιστή. Το άρθρο του ενώ μας δίνει πολλές λεπτομέρειες δεν παρουσιάζει στοιχεία που θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως χρόνος, τόπος και χώρα.
Αν και υπάρχουν πραγματικά περιστατικά θρησκευτικών εγκλημάτων, σφαγών, βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών στη Δυτική Αφρική και συγκεκριμένα στη Νιγηρία από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγωγή 219 μαθητριών από την κωμόπολη Τσίμποκ, η παραπάνω ιστορία της Λύδιας δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά και όλα δείχνουν πως κατασκευάστηκε από τον Ινδό ευαγγελιστή Paul Ciniraj.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html