Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Ποιός Ευρωβουλευτής είπε: «Γυναίκες = χαζές»


Οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο γιατί «είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο έξυπνες», δήλωσε τώρα ο ευρωβουλευτής! Ενώ πριν είχε αποκαλέσει τους πρόσφυγες «περιττώματα» χαιρετώντας ναζιστικά μέσα στην ολομέλεια. Ως εδώ! Υπόγραψε το ψήφισμα με ένα κλικ για να τον πετάξουμε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο:
ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Αγαπημένες αβαζίτισσες και αβαζίτες,

Ένας Πολωνός ευρωβουλευτής μόλις δήλωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο γιατί είναι, λέει, «πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο έξυπνες» από τους άντρες! Αλλά αν αντιδράσουμε τώρα, μπορούμε να πετάξουμε το μίσος του έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, με τις κλωτσιές!

Έχει ξαναχρησιμοποιήσει το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου για να σπείρει μίσος: αποκαλώντας τους πρόσφυγες «περιττώματα» και χαιρετώντας ναζιστικά μέσα από την αίθουσα της ολομέλειας! Ως τώρα, του έχουν απλά επιβληθεί συμβολικά πρόστιμα. Όμως αυτή τη φορά το Ευρωκοινοβούλιο άνοιξε έρευνα, και αν αρκετοί από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές μας, μπορούμε να τον ξαποστείλουμε.

Η απόφαση αναμένεται *ανά πάσα στιγμή*. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ας ζητήσουμε από τους ευρωβουλευτές να πετάξουν το σεξιστή, ρατσιστή μισάνθρωπο έξω από το Ευρωκοινοβούλιο.

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και όλους τους ευρωβουλευτές:

«Ζητάμε από το Ευρωκοινοβούλιο να αποβάλει τον Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε και να του αφαιρέσει την ιδιότητα, για τη ρητορική μίσους που εξαπέλυσε ενάντια στις γυναίκες και τους πρόσφυγες, και για το ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας. Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν τους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου και καταπατούν τις αξίες ολόκληρης της ΕΕ, τις οποίες το Ευρωκοινοβούλιο έχει εκλεγεί για να υπερασπιστεί.» 

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέει ότι η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών πρέπει να «χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό» και «δεν επιτρέπεται να καταφεύγουν σε συκοφαντικές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές δηλώσεις ή συμπεριφορές κατά τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις». Όλα όσα κάνει και ξεστομίζει ο Γιάνους Κόρβιν-Μίκε παραβιάζουν τον κανονισμό.

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στους πολιτικούς να χρησιμοποιούν απαγορευμένη γλώσσα με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει την ευθύνη και τη δύναμη να σταματήσει το ρατσιστικό κατήφορο, επιβάλλοντάς του τις βαρύτερες δυνατές κυρώσεις. Μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα απευθείας από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και, αν δημιουργήσουμε μια τεράστια κατακραυγή, μπορούμε να πείσουμε τους ευρωβουλευτές να τον στείλουν οριστικά!

Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες. Ας τους ζητήσουμε να κάνουν ένα δώρο στους λαούς της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και να πετάξουν το μισογυνισμό έξω από τις Βρυξέλλες.

Υπόγραψε εδώ για να πάρει πόδι

Μπορεί να ακούγεται ως μεμονωμένη περίπτωση, αλλά είναι φαύλος κύκλος. Όσο επιτρέπουμε στους πολιτικούς να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του μίσους, τόσο το μίσος θα γίνεται πιο αποδεκτό και η ρατσιστική βία θα εξαπλώνεται. Ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος είναι αν όλοι οι άνθρωποι, με μία φωνή, αντιδράσουμε – ας αρχίσουμε σήμερα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Luca, Martyna, Iain, Sarah, Patricia και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάλος με το σεξιστικό παραλήρημα Πολωνού ευρωβουλευτή (Enikos.gr)
http://www.enikos.gr/international/502687/salos-me-to-sexistiko-paralirima-polonou-evrovoulefti-video

Εξοργίζει Πολωνός ευρωβουλευτής: Οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς και πρέπει να αμείβονται λιγότερο (Έθνος)
http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/eksorgizei_polonos_eurobouleutis_oi_gynaikes_einai_pio_adynames_kai_ligotero_eufyeis_kai_prepei_na_ameibontai_ligotero_vid-65028578/

Παραλήρημα μισογυνισμού από ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή (Tvxs)
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/binteo-me-paralirima-misogynismoy-akrodeksioy-polonoy-eyroboyleyti

Ευρωβουλευτής: Οι γυναίκες είναι πιο μικρές, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς (Τα Νέα)
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5429722/eyrwboyleyths-oi-gynaikes-einai-pio-mikres-pio-adynames-kai-ligotero-eyfyeis/
Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας, ή βρες μας στο Facebook και τοTwitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας το ψήφισμα «Πετάξτε το μίσος έξω από το Ευρωκοινοβούλιο» με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.
Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.
 

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου:www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html