Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Θαύμα! Άγγελος εμφανίστηκε και έκανε καλά την άρρωστη κορούλα της – ΚαταρριπτεταιΤις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την εμφάνιση αγγέλου στους διαδρόμους νοσοκομείου και τη θαυματουργική διάσωση 14χρονου
κοριτσιού, που έπασχε από ανίατη νόσο.
  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
Στο newsit.gr (αρχική πηγή), tromaktiko.blogspot.grpronews.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει πραγματικά
Τα ελληνικά άρθρα, μεταφέρουν μια είδηση από το εξωτερικό, η οποία είναι εντελώς ετεροχρονισμένη. Για παράδειγμα, το περιστατικό δεν έλαβε χώρα το 2014, αλλά το 2008, όπως βλέπουμε στα παρακάτω δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ.
Ένα μεγάλο πρόβλημα με την όλη ιστορία του «θαύματος», είναι πως η μικρή ασθενής Chelsea Banton, αν και έδειξε σημάδια βελτίωσης, δυστυχώς ουδέποτε έγινε τελείως καλά (όπως αναφέρει το άρθρο) και απεβίωσε το 2015, σε ηλικία 22 ετών. Εάν σήμερα ζούσε, θα ήταν 24 ετών και όχι 19 όπως διαβάζουμε.
Όσον αφορά το φαινόμενο της εμφάνισης μιας φωτεινής φιγούρας στη κάμερα, πρόκειται για ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο, που, ανάλογα τη περίπτωση, μπορεί να αποδοθεί σε σκόνη στο φακό, έντομα που περνούν από μπροστά, σταγονίδια νερού, προβολείς που δεν φαίνονται, ακτίνες ηλιακού φωτός, ακόμη και το φλας της φωτογραφικής μηχανής που αντανακλά σε γυαλιστερή επιφάνεια.
Το 2011, ο James Underdown, αναπαράστησε επιτυχώς το φαινόμενο, προσομοιώνοντας το χώρο και το χρόνο όπου υποτίθεται πως έλαβε χώρα το «θαύμα». Το φαινόμενο αποδόθηκε σε ακτίνες ηλιακού φωτός από παρακείμενο παράθυρο, που αντανακλώνταν στο τοίχο και το πάτωμα.
Ανάλογες ανεκδοτικές αναφορές, υπάρχουν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες), είναι κακίστης ποιότητας και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Μια σχετική αναζήτηση στο ίντερνετ, θα σας παρουσιάσει χιλιάδες ανάλογες εικόνες και ισχυρισμούς. Η συντριπτική πλειοψηφία του όμως, είναι είτε hoaxes, είτε μπορούν να αποδοθούν σε φυσικά φαινόμενα.
Επειδή η εικόνα του «αγγέλου» είναι κάκιστης ποιότητας και αναπαράχθηκε μέσω πειράματος, επειδή η μικρή Chelsea Banton, ουδέποτε ανάρρωσε πλήρως και απεβίωσε το 2015, από τα χρόνια προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν, ο ισχυρισμός του άρθρου περί θαύματος, καταρρίπτεται.
Τέλος, τα λανθασμένα στοιχεία που παρατίθενται στο άρθρο ως προς τη χρονικό σημείο του συμβάντος (2014 αντί 2008) και ο λάθος ισχυρισμός περί πλήρους ανάρρωσης, μας λέει πως το άρθρο είναι κλικοθηρικό συν τοις άλλοις.

http://ellinikahoaxes.gr/2017/04/23/did-angel-save-girl-dying-hospital/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html