Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Λειτουργία Επενδύσεων Ιεράς Συνόδου: 10 (μόνον!) τα γνωστά τεμάχια της Αγίας Ελένης !

Αυτή δεν είναι θρησκεία, χασαπιό είναι !!



 Α ν α τ ρ ι χ ι ά σ α μ ε ν ομαδικώς [άγια λείψανα της Ισαποστόλου λένε ότι έχουν οι Ρωμαιοκαθολικοί και στο 1) Παρίσι, και στα 2) Τρέβηρα της Γερμανίας και στη 4) Ρώμη και στη 5) Βενετία ]

Μη το μάθει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!…

Διότι «τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Ελένης και πιο συγκεκριμένα
μέρος του 6) πέλματός της υπάρχει στη Ιερά Μονή Προυσού της Ευρυτανίας, ενώ άλλα τεμάχια βρίσκονται στη 7) Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στη 8) Μονή Υψηλού Λέσβου, στην 9) Μονή του Κύκκου στην Κύπρο καθώς και στον 10)Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Νέα Ιωνία.» ΟΛΕ!

***
Κατά τα άλλα:
Μεγάλη συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνεδρίας της ΔΙΣ μηνός Φεβρουαρίου, για την έλευση του «σκηνώματος» της Αγίας Ελένης την άνοιξη από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνοδικοί Μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, εξέφραζαν απορίες και ενστάσεις για την άφιξη του ιερού σκηνώματος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να εμφανίστηκε ενοχλημένος από την πρωτοβουλία να προσκληθούν στην τελετή υποδοχής του σκηνώματος βασιλείς και αρχηγοί κρατών χωρίς την τελική έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας της ΔΙΣ είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες της ελεύσεως, καθώς και για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Συνοδικοί Μητροπολίτες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για πρόσφατο ταξίδι, καθώς και για τα όσα αναφέρονται στο (agiaeleni.gr) που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκήνωμα που θα έλθει στην Αθήνα τον Μάιο, αλλά και για το αν πρόκειται για σκήνωμα τελικά.

Η Romfea.gr συνάντησε στο Συνοδικό Μέγαρο τον Επίσκοπο Φαναρίου, ο οποίος μας διευκρίνισε πως δεν τίθεται αμφιβολία περί αυτού, και ότι αυτά είναι τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στη Romfea.gr και μετρήστε τα Ιερά Τεμάχια, είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

πηγή: https://roides.wordpress.com/2017/05/14/14may17/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html