Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Άρχοντες των πατριαρχείων-έμποροι όπλων, στο μάτι του κυκλώνα


Ευσεβείς εκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι στο στόχαστρο διαβολών
Ο μητροπολίτης Γκάνας χρίει Οφικιάλιο του παπάτου της Αλεξάνδρειας τον τ.εκδότη της «Εσπρέσσο» κ.Κυριακίδη, τον οποίο καταζητεί η Αστυνομία. (Λέγεται ότι έχει αποσυρθεί και προσεύχεται στο Άγιο Όρος).
Ο μητροπολίτης Γκάνας χρίει Οφικιάλιο του παπάτου της Αλεξάνδρειας τον τ.εκδότη της «Εσπρέσσο» κ.Κυριακίδη, τον οποίο καταζητεί η Αστυνομία. (Λέγεται ότι έχει αποσυρθεί και προσεύχεται στο Άγιο Όρος).
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Mετά τις δημοσιογραφικές αθλιότητες περί δήθεν αστρονομικών καταθέσεων και πολυτελούς διαβίωσης τουλάχιστον δέκα μητροπολιτών (στο στόχαστρο μπήκαν και Αρχιερείς φημισμένοι για την αγιότητά των όπως οι Νικαίας, Περιστερίου και Φαναριοφερσάλων), σηκώθηκε νέο κύμα συκοφαντιών κατά των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Μετά τον κ.Φουρλεμάδη της Αλληλεγγύης, τους κ.κ.Βουλγαράκη-Πελέκη μετά συζύγου-θυγατρός αμίσθου συμβολαιογράφου (της Μονής σκελετού Εφραίμ
Ν.Μάκρης, Αγίου όρους κλπ), τον πατριαρχικό δημοσιογράφο της ΕΤ3 και σπόνσορα του μέντιουμ Παϊσιου κ.Γ.Φερέτη (εκβιασμοί τοκογλυφίες), τον Μεγάλο Σταυροφόρο κ.Γρ.Μιχαλόπουλο (εκβιασμοί),  ακολούθησαν πρόσφατα οι ευσεβέστατοι Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης, της Αρχιεπισκοπής Τσίπρα και Γρ.Μιχαλόπουλου και Άρχοντες Οφικιάλοι των πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ο πατριαρχικός «Κύκλος της Πάτμου» (οικολογικός-παγοθραυστικός-ποταμολογικός) και τώρα ιδού ο Άρχων Μέγας Πρωτέκδικος των πατριαρχείων, έμπορος κ.Κ.Δαφέρμος, αντιμέτωποι όλοι τους με βαριές κατηγορίες ή και με ασύστολες φήμες. Σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» (21.12: «Πρωθυπουργός και λαθρέμπορος”, “Ο Έλληνας της υπόθεσης»), σχετικά με σκάνδαλο όπλων «τύπου Τσοχατζόπουλου» στην (Ρωμαιοαθολική, τι να περιμένεις;) 
Σλοβενία, στο οποίο κατηγορείται ο πρωθυπουργός για μίζες, αναφέρεται και ο ως άνω φιλάνθρωπος κ.Κώστας Δαφέρμος, κάτοικος Βιέννης, πατριαρχικός αυλικός και μέλος του Δ.Σ. της πατριαρχικής αδελφότητος «Παναγία η Παμμακάριστος», που είχε συλληφθεί παλιά με ένταλμα της Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ.Δαφέρμος συκοφαντήθηκε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας (ορθόδοξον), καθώς και με Βρετανό τραπεζίτη και με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της ορθόδοξης αυτής χώρας για λαθρεμπόριο όπλων. Αθωώθηκαν.
 Το 1995 οι αρχές της Σλοβενίας κατηγόρησαν το κ.Δαφέρμο για λαθρεμπόριο 3.000 Καλάσνικοφ, αλλά η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο.
 Η εφημερίδα παραθέτει πολλά στοιχεία, όπως ότι ο Εισαγγελέας του Τορίνο είχε περιγράψει τον κ.Δαφέρμο ως ενορχηστρωτή επιχείρησης εμπορίας όπλων, επικαλείται δε και έγγραφα του σλοβενικού αρχείου ότι ο κ.Δαφέρμος πούλησε στη Σλοβενία ρωσικούς (ορθόδοξους ευτυχώς) πυραύλους (33.3 εκατ.δολλαρίων, όση δηλαδή και η ηλικία Σταύρωσης του Χριστού. Συγκινητικότατο!) ως μεσάζων (…και είναι κακό αυτό; Ερωτώ), αλλά δυστυχώς το άρθρο δεν υπάρχει προς το παρόν στο Διαδίκτυο, διότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν διαθέτει-ελπίζω προσωρινά-τη δυνατότητα της πλήρους αναδημοσίευσής της.
—–Πως είναι δυνατόν ένας Άρχων του οικουμενικού θρόνου, τη στιγμή που αυτός ο τίτλος απονέμεται στους Αρίστους της χριστιανικής Αρετής και Διανόησης, να έχει εμπλακεί σε τέτοιες υποθέσεις; Πέφτω ως άλλος ανυποψίαστος δημοσιογράφος Ευαγγελάτος από τα σύννεφα. Ιδού μερικοί από τους αδελφούς συνάρχοντές του, για να αντιληφθείτε τα αυστηρά κριτήρια Ευσεβείας, Λογιότητος και Αγνότητος που βάζει το πατριαρχείο. Διαβάζω στο ΒΗΜΑ (29/08/1999) του επίσης Άρχοντος του πατριαρχείου και τ.διοικητή του Αγ.Όρους (πανεπιστημιακού αγνώστου Πανεπιστημίου) κ. Ψυχάρη: «Ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο έμπορος Κωνσταντίνος Δαφέρμος και δεκάδες άλλοι …. είναι οι μεγάλοι κληρονόμοι των τίτλων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. ….
Ο οβολός των πλουσίων του διεθνούς «τζετ σετ» δεν έχει καμία αξία για το Πατριαρχείο και την Εκκλησία αν δεν διατίθεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. ….
Τα μέλη του πολυθρύλητου Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορεί να είναι στυγνοί επιχειρηματίες, σκληροί διαπραγματευτές … αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να βοηθούν την Εκκλησία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…». («Στυγνοί επιχειρηματίες»; πως το επιτρέψατε αυτό Ελλογιμώτατε εκδότα;) 
Δυστυχώς η ίδια εφημερίδα παρεκτρέπεται της πατριαρχικής οδού ενίοτε και  δε διστάζει να γράφει ασεβέστατα ρεπορτάζ (16/05/1999) όπως το παρακάτω, που το παραδίδω εις τη χλεύην των αναγνωστών μας ως ανακριβές εις ότι αφορά τους ευλαβέστατους ιερείς Γρύλλην και Κοτσάνην:
—–«Η Μερτσέντες με τον οδηγό», «τα καθίσματα», «ο σκύλος δαγκώνει» και «οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ» είναι οι τέσσερις φράσεις-κλειδιά που ξεκλειδώνουν το μυστήριο του ερωτικού και οικονομικού σκανδάλου της Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου.
Οι απολαύσεις ενός μοναχού
Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης…..
—–… ο ιερομόναχος Μιχελής όπως και οι μοναχοί Γρύλλης και Κοτσάνης δεν κατόρθωσαν να στραφεί προς το πρόσωπό τους μόνο το βλέμμα της πολιτικής εξουσίας αλλά και του ίδιου του Πατριάρχη  ……..η Μερτσέντες ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν και ο εν λευκώ ­ ή, πιο σωστά, ελέω Θεού διαχειριστής ­ της περιουσίας της ιστορικής Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου στο νησί και τα «καθίσματα» ήταν τα άλλοτε μικρά εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς βίλες. Στην είσοδο μάλιστα αυτών των ιερών κτισμάτων, που είναι απρόσιτα για τους πιστούς, μπορεί κανείς να διακρίνει απαγορευτικές πινακίδες ή πινακίδες του τύπου «o σκύλος δαγκώνει». Τα «καθίσματα», που βρίσκονται στην Κουμάνα, στην Παναγιά Γαβρά και στον Οσιο, στις Αλυκές, διαθέτουν επιπλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. «Οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ», μου είπαν, «ώστε να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ποιοι ήταν οι «ιδιοκτήτες»; Ο ιερομόναχος Μιχελής και δύο ακόμη μοναχοί της Μονής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κλείνουν έξω από την… οικία τους, τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελαν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι μοναχοί της Μονής, με άλλα λόγια, επεδίωκαν να είναι «μικροί κροίσοι»..…
Το μισό νησί στο σφυρί
Η εναπομείνασα περιουσία σε γη της Μονής αποτέλεσε μάλλον το δέλεαρ για τους μοναχούς της, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, αποτελούν ένα είδος κράτους εν κράτει στο νησί. …. ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, …όπως και ορισμένοι άλλοι μοναχοί, είχαν στήσει, όπως καταγγέλλουν παράγοντες του νησιού, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο που ξεπούλησε σχεδόν το μισό νησί που ανήκε στη Μονή.…συνομολογούσαν με διάφορα άτομα της εμπιστοσύνης τους, ερωτικούς συντρόφους τους ή ακόμη και συγγενείς τους, προσύμφωνα για διάφορα τμήματα γης. …..Μια δεύτερη κομπίνα που έβρισκε ευρεία εφαρμογή στο νησί ήταν η χρησικτησία. ….Η τρίτη κομπίνα έχει καταγραφεί ως «προικοδοσία». Η κομπίνα αυτή έχει διάφορες εκφάνσεις, καθώς αφορούσε κυρίως την «προικοδοσία» των ερωτικών συντρόφων των μοναχών. …..Οι «ιστορίες» που διηγούνται στο νησί είναι πολλές και αποκαλυπτικές. Η πρώτη, για παράδειγμα, αφορά έναν νεαρό ο οποίος κάποτε υπήρξε υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε όλη της τη ζωή μια κοπέλα. Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει ακόμη και το σπίτι του, καθώς η υπόθεση επιδικάστηκε εις βάρος του. Διεσώθη όμως χάρη στην παρέμβαση ενός μοναχού, …Η ιστορία των «κοινών λογαριασμών» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μοναχών με συγγενείς τους ή ακόμη και ερωτικούς συντρόφους τους είναι ήδη γνωστή. …..» (Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ).—–Δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοια άρθρα όπως ανέφερα, διότι οι ως άνω μνημονευόμενοι πατέρες Γρύλλης και Κοτσάνης συνεχίζουν να υπηρετούν τη Μητέρα Εκκλησία ως εφημέριοι στο ιερό νησί, άρα ήσαν αθώοι. Ένοχος, όπως αποδείχτηκε μετά από 12 χρόνια (η Δικαιοσύνη είναι κάπως αργή), ήτο μόνον ο όσιος Γεράσιμος Μιχελής, που στο μεταξύ αποσχίστηκε και έγινε επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών, αρνούμενος να επιστρέψει στο πατριαρχείο (ο Θεός τον ετιμώρησε για την αποστασία του από την πατριαρχική αυλή) που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών. Βέβαια υπάρχουν μικροεκκρεμότητες: «Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων αποφάσισε επίσης να παραπέμψει στον εισαγγελέα τον φάκελο για τη διερεύνηση σχετικά με το αν υπήρξε στα συμβόλαια ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή όχι (26/11/2011).
—–Αυτά με την πατριαρχική Πάτμο, που μου τα θύμισε ο «Κύκλος της Πάτμου», που έσκασε προχτές και που ξεκινά από την Αρκτική και το Βόρειο Πόλο, περνά από τον Αμαζόνιο και το Μισσισσιππή και φτάνει στο Νείλο, παρέα με κοσμικούς επιχειρηματίες και με διασημότητες, που αγωνιούν για το περιβάλλον και για τους πτωχούς (Οικουμενικός πατριάρχης είναι αυτός κε Τσίπρα μου, οικολόγος και προστάτης των φτωχών, έχετε δίκιο). Επιστρέφω στον εκ Βιέννης ορμώμενο Άρχοντα κ.Κ.Δαφέρμο, που είναι μεταξύ των πολλών θεάρεστων πράξεών του και χορηγός της αναστήλωσης του καθολικού της Μονής Αγ.Τριάδας Χάλκης. Είναι φυσικό να έχει επισύρει φθονερά σχόλια, από εκκλησιαστικούς-ανταγωνιστικούς του πατριάρχη-κύκλους, (πριν να τον περιλάβει η Εφημερίδα των Συντακτών) όπως το κάτωθι δημοσίευμα, που εκπορεύεται εκδικητικά και χαιρέκακα, από τον έκπτωτο Αγιότατο Ειρηναίο τον έγκλειστο, τ. Αρχιταχυδακτυλουργό Αγίου Φωτός Ιεροσολύμων, κτηματομεσίτη και προστάτη αντρικών μοντέλων(8.10.2011):
« ‘Άρχοντας’ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της περίφημης Αδελφότητας Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος», απασχόλησε τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ… Η πρόθεση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει ανοίξει την όρεξη σε επιχειρηματίες και μεσάζοντες που εμπλέκονται ήδη σε εικονικές αερομαχίες. Την προμήθεια εμφανίζονται να διεκδικούν κυρίως οι Καναδοί και οι Ρώσοι μέσω του κ. Κωνσταντίνου Δαφέρμου, αντιπροσώπου της εταιρείας Scorpion. Το 2001, ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. Ο κ. Δαφέρμος φερόνταν αναμιγμένος σε υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων και πυρομαχικών, παρέμεινε περίπου τρεις μήνες σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος για να επιστρέψει στη Βιέννη όπου και διαμένει. Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας κατέχει τον τίτλο του «Άρχοντα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, αξίωμα που απονέμεται στους μεγάλους ευεργέτες του Οικουμενικού Θρόνου, και έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την αναστήλωση εκκλησιών στη Χάλκη, ακόμη και στο ελληνικό χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας…» («Πρώτο Θέμα», 27.8.2006). Πράγματι! Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2006 (σελ. 1018) παρουσιάζουν στη Μητρόπολη Αυστρίας τον εν λόγω επιχειρηματία–χορηγό του Οικουμενικού Θρόνου ως ιδρυτή οργανισμού με κοινωφελή σκοπό».
Κύριε Ροΐδη,
Ας ενώσουμε όλοι τις δεήσεις μας στον άγιο Μαμμωνά και στον όσιο Βάαλ, να αποκρουσθούν και οι νέες επιθέσεις κατά της Εκκλησίας. Το παρήγορο είναι πως η ιερή σιωπή της Αριστεράς αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι υπάρχει αρραγές εθνικόν μέτωπον δια την αντιμετώπισιν των σκοτεινών επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html