Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Στέλιος Κούλογλου Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση Εκδόσεις βιβλιοπωλείον της Εστίας


Ένα δύσκολο θέμα τολμά να αγγίξει στον τόμο του αυτό ο Στέλιος Κούλογλου, τη δικτατορία και την αντίσταση. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από σαράντα χρόνια από τη πτώση της είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μας παρουσιάζεται ένα πρωτογενές
υλικό για εκείνη τη περίοδο. Στο τόμο αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια σειρά από μαρτυρίες τόσο ανθρώπων που αντιστάθηκαν στη χούντα, όσο και κάποιων που έστρωσαν το δρόμο για να έρθει και κάποιων που την υπηρέτησαν.Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια και εκεί είναι συγκεντρωμένες οι μαρτυρίες ανά κατηγορία. Χαρακτηριστικά κεφάλαια είναι αυτά που αναφέρονται στην αντίσταση των ενόπλων, με ιδιαίτερη αναφορά στο αντιτορπιλικό Βέλος και στον Αλέξανδρο Παναγούλη, τον άνθρωπο που προσπάθησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα. Το βιβλίο αφιερώνεται στην αληθινή γενιά του Πολυτεχνείου. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας θεωρεί αληθινή γενιά του Πολυτεχνείου αυτούς που αγωνίστηκαν χωρίς να προσπαθήσουν να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html