Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων!! Τα παραμάγαζα του παρακράτους της Ρωμυλίας τελειώνουν !!


Οι αλλαγές στη Παιδεία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περιλάμβαναν και μια μεγάλη έκπληξη.Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Παιδείας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε μια σειρά αλλαγών στην Παιδεία, οι οποίες θα ενταχθούν σε ένα «τριετές πλάνο μεταρρυθμίσεων». Ολοήμερο σχολείο «Από
τον Σεπτέμβριο, ολοήμερο σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας, και τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, συνολικά 830 μονάδες σε κάθε γωνιά της χώρας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση Αλέξης Τσίπρας:«Θα γίνει υποχρεωτική η φοίτηση στα νήπια και προνήπια και δεν θα υπάρχει κανένα παιδί από 4 χρονών και πάνω που θα μείνει εκτός εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό», τόνισε. Θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη Σε 2 χρόνια από σήμερα, σε καμία τάξη δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από 22 μαθητές.

Σε δύο χρόνια να μην υπερβαίνουν τους 22. Αλλαγές σε Ιστορία, Θρησκευτικά και τεχνικά μαθήματα «Στόχος είναι» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών μαθημάτων όπως η Ιστορία, τα Θρησκευτικά και τα τεχνικά μαθήματα. Εκπαίδευση στο σχολείο και όχι στο φροντιστήριο Σύμφωνα με τον Αλ.Τσίπρα: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στο να πιστέψουμε όλοι ότι η πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο και όχι στο πάρεργο του φροντιστηρίου. Θεωρούμε αδιανόητο σήμερα η βασική εκπαίδευση των μαθητών στις ξένες γλώσσες να μη γίνεται μέσα στο σχολείο…» Δηλαδή τέλος και στο «κάνω κοπάνα από το σχολείο για να διαβάσω για το φροντιστήριο.»; Κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων. «Προχωρούμε μια ριζική αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου που θα οδηγήσουν στην κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, τουλάχιστον όπως τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα».

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα αναγνωριστούν τα 5ετή προγράμματα σπουδών ως Μaster, ενώ σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν μεταπτυχιακάπρογράμματα. Μπορούμε να φανταστούμε μια ζωή χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις; Χωρίς να συνωστίζονται 25άδες παιδιών μέσα σε τάξεις φροντιστηρίων και σχολείων για να μάθουν «απ`έξω» θεωρίες Μαθηματικών Κατεύθυνσης και γραμματικούς κανόνες Αρχαίων και Λατινικών; Μπορούν οι 18χρονοι του 2020 να ονειρεύονται ένα σχεδόν ξένοιαστο καλοκαίρι ή αυτό είναι άλλη μια ψηφοθηρική υπόσχεση;
http://scoops.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html