Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Tα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να ξυπνήσουν από το λήθαργο!! τόση ανεπάρκεια δεν ζήσαμε ποτέ!!


Να καταγγείλουν τώρα στο ΝΑΤΟ τις τουρκικές επιθετικές ασκήσεις εις βάρος της Ελλάδας

Τα προηγούμενα χρόνια άσκησα κριτική στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, γιατί ως νεοραγιάδες, έστελναν τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν ως Ακόλουθοι στην
Άγκυρα, να παρακολουθήσουν τουρκικές ασκήσεις το σενάριο των οποίων ήταν καταφανώς η κατάληψη ελληνικού νησιού.
Μάλιστα, είχα γράψει και είχα δεχτεί κριτική γι' αυτό, ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει διεθνώς και στο ΝΑΤΟ τις ασκήσεις αυτές, να τις χαρακτηρίσει ευθέως εχθρικές ενέργειες, που έχουν ως στόχο το έδαφος της υποτιθέμενης συμμάχου Ελλάδας. Γιατί πού αλλού και για πιο λόγο κάνει μεγάλης κλίμακας αποβατικές και αεραποβατικές ασκήσεις και γιατί διατηρεί το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στον κόσμο η Τουρκία; Για να κάνει απόβαση στις Σεϋχέλες, ή στην Κούβα;  Επίσης, είχα προτείνει δημοσίως όχι μόνο να μην στέλνει τους
Έλληνες αξιωματικούς και με την παρουσία τους να νομιμοποιούν τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας, να εξευτελίζουν την Ελλάδα και να εξευτελίζονται και οι ίδιοι, παριστάμενοι σε άσκηση που γίνεται για κατάληψη ελληνικού νησιού, αλλά να ζητήσει η Ελλάδα από όλες τις φιλικές χώρες και ειδικά από τις χώρες του ΝΑΤΟ, να μην στείλουν κι εκείνες αξιωματικούς ως παρατηρητές, για να μην νομιμοποιείται με την παρουσία τους η τουρκική επιθετικότητα και τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.
Τώρα, ήλθε η ώρα να το καταλάβουν ιδιαίτερα εκεί στο ΥΠΕΞ και να σταματήσουν τις καταγέλαστες ανακοινώσεις όπως η παρακάτω: "Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά σκάφη στην περιοχή του Αγαθονησίου
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017
Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών." 
Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν με τέτοιες ανακοινώσεις;
Το μόνο που είναι φανερό κύριοι, είναι ότι ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή προσπαθήσετε να αποκοιμίσετε τον Ελληνικό λαό.
Ακόμα ψάχνετε για "δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση", αντί να καταγγείλετε ξεκάθαρα την τουρκική επιθετικότητα; Για ποιες δυνάμεις μιλάτε, όταν είναι προφανές ότι εκεί, και στις παραβιάσεις και στις περικυκλώσεις των νησιών και στις αποβατικές ασκήσεις εφαρμόζεται η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ της Τουρκίας; Δηλαδή θα έπρεπε να δεσμεύσουν το αεροδρόμιο της Ρόδου, για να αποφασιστεί να στείλει ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα την επιστολή προς τις χώρες να μη στείλουν παρατηρητές; Να ξυπνήσουν λοιπόν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, γιατί μπορεί να κορόιδεψαν τον κόσμο με τα μνημόνια και τα άλλα πολιτικά ψέμματα, όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι τα θέματα αυτά μπορεί να γίνουν ο πολιτικός τους τάφος.
Αντιγράφουμε από το Πρώτο Θέμα Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου!
19/05/201717:193
Εκτύπωση 
Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου!
0
SHARES
FacebookWhatsAppFacebook MessengerTwitter
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Koμισιόν για τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Η Άγκυρα οφείλει να τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ
5
Koμισιόν για τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Η Άγκυρα οφείλει να τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ
 Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Νέα τουρκική NAVTEX αποκλείει πλήρως το Καστελόριζο
33
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Νέα τουρκική NAVTEX αποκλείει πλήρως το Καστελόριζο
Αντίδραση από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα - Καλεί τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την άσκηση «Θαλασσόλυκος», να μην στείλουν εκπροσώπους - Κάνει λόγο για γεγονός που «παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων»
Με επιστολή του προς τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ («Θαλασσόλυκος») ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».
«Το γεγονός αυτό» υπογραμμίζει, «πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».
Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, που γράφει: “Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μην συμμετέχουν».
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης, στις 22 Μαΐου, λέγοντας: «Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές, περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».
Πρόκειται, σαφώς, για άλλη μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις. 
Σάββας Καλεντερίδης-http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html