Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αύξηση 27% εξαγωγών ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή τις εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού κρασιού και φέτος στην Αυστραλία
Κατά 27% σε αξία έχουν αυξηθεί οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στην Αυστραλία, από το 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στην αυστραλιανή αγορά.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, με αφορμή τις εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού κρασιού και φέτος τον Ιούνιο, για τρίτη, κατά σειρά, χρονιά, στην Αυστραλία.

Με αφετηρία το Σίδνεϊ, άρχισε ένας κύκλος πυκνών εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού, μέσα από το πρόγραμμα της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2017, με ενδιάμεσους σταθμούς την Αδελαΐδα και την Μελβούρνη.

Οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, καθώς κάποιες από αυτές συνδιοργανώνονται από την ελληνική πρεσβεία και το γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ.

Ειδικότερα, εκτός από τα στελέχη της ΕΔΟΑΟ, έχει προγραμματιστεί μεγάλη αποστολή Ελλήνων οινοποιών και εκπαιδευτών και έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις γευστικής δοκιμής για ειδικό κοινό, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο του Σίδνεϊ.

Στις 14 Ιουνίου θα γίνει παρουσίαση των ελληνικών κρασιών αλλά και του προγράμματος Οινοτουρισμού στο δείπνο του CATO (Council of Australian Tours Operators) το οποίο γίνεται στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του οργανισμού, ενώ στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, με το δεύτερο μισό να είναι αφιερωμένο στον Οινοτουρισμό.

Στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν το κεντρικό road show και εκπαιδευτικά μαθήματα υψηλού επιπέδου για τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, στο Σίδνεϊ.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αδελαΐδα (21 και 22/6) και στη Μελβούρνη (26/6) όπου το Σάββατο, 24/6 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καταναλωτική εκδήλωση υπό τον τίτλο OINOFILIA.

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών σε δημοσιογράφους και αγοραστές της αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου και εκπαιδευτικά σεμινάρια για το ελληνικό κρασί στο Sydney Wine Academy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html