Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ρόδος: Στα κρατητήρια οδηγήθηκε ο Ουκρανός καπετάνιος για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών



Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή του Πρωτοδικείου Πειραιώς κρίθηκε την Παρασκευή ο 61χρονος Ουκρανός πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι
της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν και έφερε φορτίο με κιβώτια, που περιείχαν εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε εξάλλου και η εκφόρτωση εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων με τις εκρηκτικές ύλες, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», το πρωί της 24ης Μαϊου 2017, νότια της Κω, διενεργήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο λιμενικών του Ειδικού Κλιμακίου Ρόδου και Κω, παρουσία πυροτεχνουργού, στο φορτίο του φορτηγού πλοίου με την επωνυμία «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει μια μέρα ενωρίτερα από το λιμάνι Αλμάγα της Τουρκίας με τελικό προορισμό το λιμάνι Πορτσάιδ της Αιγύπτου.
Μεταξύ των 81 εμπορευματοκιβωτίων στο πλοίο υπήρχαν συγκεκριμένα και 19 που επρόκειτο να παραδοθούν στο Σουδάν, τα οποία περιέχουν εκρηκτικές ύλες, σωλινίσκοι μεταφοράς εκρηκτικού κύματος, γαλάκτωμα νιτρικής αμμωνίας, πυροκροτητές και εκρηκτικές ύλες.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο εντοπισμός του πλοίου έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου.
Το πλοίο με 17 άτομα πλήρωμα, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων ΟΗΕ και Ε.Ε. αναφορικά με περιοριστικά μέτρα, λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του συγκεκριμένου φορτίου, από αρμόδιες τελωνειακές αρχές.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html