Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δεδομένες οι ευθύνες της ΔΕΥΑΡ για την έλλειψη νερού στο νησί



Η πλήρης επιβεβαίωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, προκύπτει και από το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η “δημοκρατική”, σχετικά με το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα με το νερό σε όλο το
νησί, κινδυνεύοντας να τινάξει στον “αέρα” όλη την τουριστική περίοδο.
Στην επιστολή της ΔΕΥΑΡ που φέρει ημερομηνία, 17-05-2016, με αποδέκτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την οποίαν υπογράφει ο τέως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης κ. Δημήτρης Τσίκκης, αναφέρεται ότι η επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα με την επάρκεια του νερού και ούτε υπάρχουν ενδείξεις διαφαινόμενου προβλήματος!

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
“Σας γνωρίζουμε ότι έχει προγραμματισθεί καθαρισμός και απολύμανση του θαλάμου της δεξαμενής των Αγ. Αποστόλων, που σας είχε διατεθεί, για την Παρασκευή 20-05-2016. Ως εκ τούτου η από κοινού δειγματοληψία που θα διενεργηθεί από το Χημείο της ΔΕΥΑΡ, την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου και το αρμόδιο τμήμα του Γενικού Χημείου του Κράτους στη Ρόδο, ορίζεται για την Τετάρτη 18-05-2016 και ώρα 11:00.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι δεν αντιμετωπίζουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε και υπάρχουν ενδείξεις διαφαινόμενου προβλήματος, ως προς την επάρκεια του νερού στην εν λόγω δεξαμενή από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΡ και συνεπώς δεν τίθεται θέμα στην κάλυψη των όποιων αυξημένων αναγκών”.
Οπως προκύπτει, η κακή εκτίμηση της ΔΕΥΑΡ για το μέγεθος της λειψυδρίας, προκάλεσε ως έναν βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί από την μια άκρη έως την άλλη.
Οι διακοπές νερού δεν έλειψαν ούτε στην διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, όπου πολλές περιοχές σε όλο το νησί έμειναν χωρίς νερό, ενώ για άλλη μια φορά το πρόβλημα άγγιξε ξανά την πόλη της Ρόδου, αφού στην Ανάληψη σημειώθηκε εκ νέου διακοπή της υδροδότησης.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ ήταν επί ποδός για να προλάβουν τα χειρότερα, όμως, ως φαίνεται, είναι αδύνατον πλέον να ελεγχθεί η κατάσταση, δεδομένων και των διαρροών, σε αρκετά σημεία της πόλεως.
Εξάλλου, όπως είχε γράψει η “δ”, φαίνεται πως το πρόβλημα στο βόρειο τρίγωνο του νησιού έχει ανακύψει από αστοχίες και λάθος χειρισμούς της ΔΕΥΑΡ από τον χειμώνα. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, 10 γεωτρήσεις είτε είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας είτε υπολειτουργούσαν λόγω βλάβης στις αντλίες τους, οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν εγκαίρως. Μάλιστα, στο μεσοδιάστημα προέκυψε πρόβλημα σε ακόμα δύο αντλίες, με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις που σήμερα δεν λειτουργούν να έχουν φτάσει πλέον τις 12 στο βόρειο τρίγωνο του νησιού, στο οποίο καταγράφονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες υδροδότησης.
Μάλιστα, φαίνεται, ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει προμήθεια των αντλιών, γεγονός που σημαίνει πως μέχρι την αντικατάστασή τους, για την οποία θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα, θα εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html