Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ευθύμης Λέκκας: Διάψευση δημοσιεύματος- φάρσας για «επικείμενο» σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην ΚρήτηΣε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που αναφέρεται σε σεισμό μεγέθους 9,5 Ρίχτερ, και ο οποίος υποτίθεται πως προβλέπεται να γίνει μέσα στον Αύγουστο στην Κρήτη, προέβη ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας- πρόεδρος του Οργανισμού
Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθώς και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμoλόγο, φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με μόνο σκοπό τη δημιουργία φάρσας.

Ο καθηγητής επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη. Δηλώνει δε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με το «Λιθουανό σεισμολόγο» - ανυπόστατο πρόσωπο, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο άρθρο - hoax. Καλεί τέλος όσους χρησιμοποιούν το Ίντερνετ ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html